( Gyuszk | 2021. 07. 30., p – 19:53 )

Kicsit félek hogy úgy ugatok bele hogy nem értek hozzá különösebben de szerintem óriási keveredés van itt.

Amit ti kerestek a routerek és mac addressek és költözködés kapcsán annak semmi köze nincs a GPS-hez (legalábbis nem úgy). Annak nincs iparági neve. Location services, oszt kész. Ilyenje van a google-nek, a mozillának, és az apple-nek is (de talán a microsoftnak és másoknak is). Ez egy folyamatosan, kontributált adatokkal frissitett adatbázis, ami semmiből nem áll mint milliárdnyi olyan bejegyzésből hogy valószinüleg xyz mac addressű router ezen meg ezen a GPS koordinátán van, mert az elmúlt x időszakban y darab készülék z pontossággal igy reportálta. Aztán amikor hazaköltözöl Rijádból és viszed a routert, eltart egy ideig amig a megfelelő számú androidos telefon, iphone, chrome browser, firefox browser, akármilyen scraper cucc bejelentgeti a saját anyacégébe.

De ismétlem ez nem assisted gps, ez egy location service, vagyis képzeljünk el egy API-t amibe belerakhatod hogy hány darab routert látsz milyen mac addressel és ő kiköpi neked hogy 95%ban itt és itt vagy. Az már az adott eszköz dolga, hogy "fizikai" GPS adatokkal összevetve pontositson rajta.

A legtöbb okostelefon az igazi GPS és a location services keverékével dolgozik. Az autópálya közepén a pusztában a GPS műholdakkal, a belvárosban meg főleg location service -zel. Az árnyékolás miatt olyan 99%ban.

Az A-GPS viszont egy létező, ilyen nevű technológia, amihez rohadtul nem értek, de nem a fenti történetről szól, hanem a sima műholdas GPS hideg inditásának a gyorsitásáról szól. De hogyan, majd a szakértők elmesélik.

Ezt azért irtam le, hogy ne keverjük össze az A-GPSt a google location service-el, mert ugyan össze szokták vegyiteni a telefonok az eredmény pontositásához, de mégis két független dologról szól.