( apal | 2021. 07. 30., p – 12:48 )

 A célom nem egy szuper processzor összerakása, hanem az elméleti részt modellező, azt igazoló, annak életképességét alátámasztó processzor megépítése. 

Ebben tokeletesen igazad van, a minimalizmus az tenyleg nem baj ebben az esetben. Azt en is latom hogy sok fizikailag is letezo architektura egeszen jo lenne hasonlo celokra, ha nehany ponton nem lott volna nagyon tul a RISC filozofian... Ugyanakkor azt is irod meg a nyitoban, hogy:

processzor már 16 bites előjeles integerekkel (-32768 .. 32767) lesz képes műveleteket végezni

Na, ezt pl overflow bit nelkul nem tudod megcsinalni, ha a minimalis "hasonlitsunk ossze ket elojeles egesz szamot" funkcionalitast is hozzaveszed. Ha meg a "hasonlitsunk ossze ket nemnegativ egesz szamot" nezzuk (azaz az unsigned aritmetika egyik probemajat nezzuk), akkor meg a carry bitre van szukseged. Szoval nem veletlenul irtuk ezt :) 

Persze az is egy mas kerdes hogy a "bevezetes a processzorok vilagaba" teman belul lehet egy "bevezetes az egesz-aritmetika vilagaba" vagy az "ALU-k vilagaba" vagy hasonlo resz is. Ami mar onmagaban is megallja a helyet, lehet egy kerek tortenet es nagyban segiti+konnyiti a processzorok allapotgepenek a megerteset is.