( bobesz | 2021. 07. 30., p – 11:02 )

 múltkor 19,7 kilós volt a bőröndöm (20 kilós lehet, ugye), ebbe nem fért volna el a DSLR

Én mindig olyan jegyet veszek ahol van egy feladós 32kg (vagy légitársaságtól függő határ), + kézipoggyász + hátizsák. Nem mondanám, hogy minden alkalommal kihasználom, sőtt ha viszem is mind a hármat, sosincs fullra kihasználva mind. Hátizsába megy a notebook, fényképező, kézipoggyászba 2 napi váltóruha (bármi megtörténhet, jó ha ott van). De azt, hogy számolgassam a kilókat és egyebeket, azt kössz nem. Így ha valami kint megtetszik, tudom, hogy valamelyikbe belefog férni, vagy ha beakar tenni az ember mondjuk plusz egy obit, akkor azzal se lép át se méret, se súly korlátot.

Amire az átlag user használja (+ amilyen képeket az átlag user tud csinálni akármilyen profi felszereléssel), arra bőven elég a telefon.

Bőven elég egy a telefonoknak kevésbé kedvező fényviszony, és máris meghálálja magát, akár teljesen automata módban használt DSLR, és még csak profi váznak sem kel lennie.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy évente-kétévente csak a kamera miatt venni egy új telefont (ha más egyéb okokból (is), akkor az ugye megint más kérdés) kevésbé kifizetődő, mint venni egy vázat, akár csak a vele járó obival használni, akár 1-2-t megvenni még hozzá.