( Gyuszk | 2021. 07. 27., k – 10:53 )

Ezek szerint nem érted, amit irtam. Az egész szöveged itt azt próbálja erőltetni hogy bezzeg szerintem miért jobb JS-ezni. Nem jobb.

A háttérrendszer intézzen minden üzleti folyamatot és funkciót, ami messzemenőkig több, mint az adatbáziskezelés. Láttál már klasszikus 3tier üzleti alkalmazást? Tudod, hogy mik ezek a rétegek? Valahogy nem akarod érteni amit mondok és/vagy nem csináltál ilyen dolgokat még, és nem ismered, hogy mit tud/mi a feladata a service layernek manapság. Például azért csinálták annak idején java appletben a bankok a felületeiket, mert össze volt mosva a felület és a service layer. Manapság a presentation -t és a service -t már külön választják, ezért a weboldal lehet könnyű/gyors. Az hogy általában telekúrják faszságokkal és mégis nehéz lesz, egy ettől független kérdés.

A Honfoglalós példánál maradva, én úgy csinálnám meg hogy a játék logikája a szerver oldalon fusson, a kliens oldal csak prezentáljon, és a JS -es kódok csak az animációkért meg a látványért feleljenek. Gondolom, össze lehet úgy hozni hogy nem lesz belőle 15 megányi JS-es framework szemét. De nem vagyok frontendes, hálistennek.