( BehringerZoltan | 2021. 07. 27., k – 00:02 )

> Az, hogy egy adott szó alatt mit, kiket értünk, azt mi, emberek döntjük el, nem egy eleve adott dolog

Igen és nem. Igen, mivel a nyelvet mi alkottuk így annak komponenseit is mi ruházzuk fel tartalommal. Nem mert a folyamat úgy zajlik, hogy előbb léteznie kell a megnevezendő dolognak, és utána történik az elnevezése. Nem, mert már eldöntött dolgok nem sérülhetnek visszamenőlegesen. Tehát a szavak jelentései nem szabadon alakíthatók, hanem jellemzően adottnak tekintendőek. 

Bőven van arra szándék, hogy megmásítsák, megmérgezzék a szavak eredeti jelentéseit. lásd pl. gender-ideológia anya, apa szavak. 

Európa Európát jelenti. Ha szükséges a keleti határainak a pontosítása, akkor azt a vitát le kell folytatni. De Európa mindig az lesz ami, csak azért mert így alakult a kezdetektől. Alakulhatott volna talán másképpen is -  ki tudja - de speciel így alakult és ezt mint adottságot kell figyelembe venni! Vannak akik vissza akarnak élni akár Európa nevével (akár nemzetközi(!) :-Z szervezetek)? Persze vannak, de nehogy már azokra tekintettel kelljen megmásítani a dolgokat! Nem is értem, h ez komolyan h vetődhet fel benned? 

Ok, értem én h mélyebben akarod meríteni: Ideák léteznek! A jelenségvilág minden jelensége v. entitása utalás valamire az ideák világában. Pusztán csak jelképez valamit, ami nálánál nagyobb és magasztosabb: hasonlóan mint itt a fórumon a nick és a "való világban" az élő személy; úgy az élő személy és az amit az ideák világában ő képvisel. Van annak jelentősége, hogy valaki európai vagy izraeli - még ha ezt meg is próbálják a szavak jelentésének vélelmezett vitathatóságával kétségbe vonni! Európa nem relatívizálható érvényesen. Így Izrael marad a Közel-Keleten, amíg fel nem számolják végleg.