( pistok | 2021. 07. 26., h – 18:29 )

A gyorsabban betöltés abszolút jogos, de a leállás - eddig - sehol, senkit nem érdekelt (a cégnél). (Ugyanez igaz a frissítésekre is... emberünk hazamegy, és nem érdekli, hogy mikorra fejezi be az installt és kapcsol ki a gép.) Manapság tényleg nem észveszejtő árú, de ha brand gép van, ott elkérik az árát. 1 TB-ra cserélni az új gép 256 GB-s SSD-jét: 290-320 USD. 500GB-ra "csak" 142. Munka terén pedig mindig az a kérdés, hogy egy komplett csere (mert nem csak 1 gépben, hanem mindegyikben - kisebb SSD-t nagyobbra) mibe kerül és mennyi pluszt hoz. Ha nem értelmes idő alatt térül meg, akkor nincs meglépve. Ha HDD-t kell SDD-re, az már másik kérdéskör.)
Preferencia kérdése ez az OS alá HDD... Kollégám a mai napig HDD-t használ (raid tömbben) és boldog vele, nem hiányzik neki az SSD.
Egyébként én a mai napig HDD -t használok OS-nak, igen ritkán érzem azt, hogy át kéne állni... (Kb amikor annyi minden fut, hogy már swap-ba ír a gép.) Igaz, SSD is van a gépben, de az a nem fájó adatnak, VM-nek van. Jó ez így (nekem).