( Caro | 2021. 07. 25., v – 17:24 )

A C++-t? Mondd meg nekem, hogy mi a pl. az fstream::open első argumentuma? Hát véletlenül sem std::string, hanem const char*.... na így ebből soha nem lesz egy konzisztens nyelv, ahol már a C++ standard library is el van cseszve. Meg ahol ahány lib, annyi adattípus?

Hát bármit, csak a C++-t nem. A nyelv overheadje sokkal több hiba forrása, mint egy faék egyszerű C, ahol van 4 adattípus, oszt jónapot.

Persze van egy freedesktop-plague a C-ben is, ahol rá akarják erőltetni az objektum-orientált szemléletet, de ezektől eltekintve C-ben sokkal könnyebb jó és karbantartható kódot írni, mint C++-ban.

Ahol meg jól jönne a C++ magasabb absztrakciója, ott már általában elég erős a vas, hogy interpretált nyelvet használjak. Eleve a számításigényes lib-ek ki vannak sokszor szervezve valami low-level nyelvbe, fent meg simán jó akár egy python is. Nagyságrendekkel könnyebb debugolni.

A C++ pont egy olyan helyen van, ami ma már nem kell sehova. Nem vitatom tőle, hogy az egyetlen igazán magas szintű nyelv, amit úgy írtak, hogy a teljesítmény számít, de ettől még generic programozásra nagyon nem használnám.