( Vamp | 2021. 07. 25., v – 13:49 )

Azert sajna meg mindig nem minden kerek...

 

Unifi Wifim van, es olyan problemat tapasztalok hogy kulonbozo appok, pl OTP app, Telekom, TV GO, Unifi appja, stb nem nyilik meg... Az egyetlen megoldas, ha az Unifi Controlleren bekapcsolom az SSID-ra a "Block LAN to WLAN Multicast and Broadcast Data" parancsot. Ettol megjavul minden app, viszont, minden olyan eszkoz, ami Wifin multicastot hasznalna, az meghal... (bébiőr, chromecast, de pl a Shelly switheim sem erem el... ) Most csinaltam egy kulon SSID-t minden masnak a mobilokon, tableteken es notebookokon kivul, ahol engedelyezve van a multicast, csak felek, hogy majd ott nem fog-e valamelyik cuccnak bekavarni a jovoben..

Valahogy azt kene megoldani, hogy a Multicast ne "menjen ra" a halozatoma... Maradjon csak az Android box es a Telekom ONT kozott. Jelenleg igy nez ki az infra:

 

https://i.ibb.co/fdvxQn1/image.png

Az otleteim:

1. VLAN-ozas. Ha kulon VLAN-ba tennem a Telekom ONT-ot, akkor nem lenne kozos a Multicast. Sajna nem jo, mert mas az Android box es a halozat tobbi reszenek a gateway-e, nem tom ossze route-olni a ket VLAN-t.

2. valahogy a Switchen szurni a Multicast-ot. Ket lehetoseg lenne, az IGMP Snooping, illetve a Storm Control. Mindkettot tudja a switchem, de sajnos egyik sem segit. Storm Control-al csak annyit tok mondani, hogy korlatozom a multicast savszelesseget, de ettol meg ugyanugy lehal a wifin egy csomo app...

Lehet ezt valahogy elegansabban megoldani?