( jenkara | 2021. 07. 25., v – 07:22 )

Kicsit elkanyarodtatok a tematol ugy erzem... :-)

Az a helyzet, hogy mindkettonek van relevanciaja...

Lassuk be, hogy egy patch managementet normalisan uzemeltetni (gondolok itt arra, hogy terjesztes elott kitesztelni), nem keves eroforras! Human, anyagi es szellemi! Mert ugye egy SCCM nem ket filler, se az MS szerver, es amin fut... Es hat pistikere se lehet rabizni a szomszed garazsbol! Vannak helyek ahol ez kivitelezheto. Es vannak helyek, ahol inkabb a minel kevesebb adatvesztesre probal felkeszulni az ember egy gebasz eseten...

Csoro kis magyar valosagban itt a balkanon is meg kell oldani az IT-t... Itt jonnek a "magyar megoldasok" es probalunk bizni a po(l)garok jozan eszeben. Ami ugye... Hat... Minden tiszteletem a kiveteleknek!!! Mert olcsobb, mert meg kell oldani... Nem idealis! Egy pisitke ugyeskedesevel sose fogja felvenni a versenyt egy normalis rendszergazda. Mert nem az a celja hogy aktualisan harom kattintassal megoldjon valamit, hanem az hogy tartosan mukodjon a rendszer. Pisteket istenitik, de ha odaadnanak neki egy Cisco routert, csak nezne nagy csodalkozo szemekkel: "es hol a monitor, meg az eger!" Csak hat ugye akik elott villogott azok nem tudjak, hogy mi hajcsa a zinternetet!

Nem fekete, es nem feher! Nem torol fakasztott bunko minden nyuzer, de azert az is elgondolkodtato, ha az IT a usertol ker segitseget. Valoszinuleg keves a forrasa az IT-nak.

...es akkor meg nem is beszeltem a balkani szoftver-kulturankrol!

Szeretem latni, hogy milyen megoldasok vannak. Lehetnek. Lehetnenek. Ha lehetoseg van ra, akkor alkalmazom. Magyar valosagnak, az adott helyzetnek megfeleloen...

A multkor lattam a tcsko kasszat bootolni, XP volt rajta. (pedig szerintem van penzuk) Naaaagy egyetemi intezet, XP-n fut a belepteto rendszer. (nincs penzuk).

Koszonom az infokat! Mert szerintem, meg a puffogassbol is lehet tanulni! :-)