( pistok | 2021. 07. 24., szo – 11:22 )

Megint csak ott tartunk... hogy MOST 20k az SSD felár. A konzumer piacon. Amikor a gépek beszerzésre kerültek... akkor gépenként többszöröse volt. Egy normális munkaállomás életciklusa 5-6 év. Mennyit változott az SSD ára és kapacitása az elmúlt 5 évben? (A szinte azonnal-t itt gép életciklusban kell nézni. Igen, volt benne alultervezés, de a fene se látta a verzióugráskor megjelenő jelentős (6-7 GB VS 30 GB) méret növekedést... a megrendelőnk mondja meg, hogy mit kell használni - nem mi. A cég azt használja amit a megrendelő előír.

Onnan gondolom, hogy ismerem (valamennyire) a piaci árakat. A cégnél meg nem dívik az az árazás, hogy "egy firewall rule beállítása 90 perc mérnökóra díjazású".
Nem a nettó alkalmazotti fizetést nézem, hanem azt a mentalistást ami van mögötte. Voltam az "ő oldalukon" is munkavállaló - tudom kb mi folyik egy kiszervezett IT-s cégnél. Annyi különbséggel, hogy most ezen az oldalon is látom a folyamatot és simán zavaró. Nem az én pénzem költik. De ha tudom azt, hogy egy adott tevékenység normál ideje X. Az ő elszámolásukban 2 embernek 2,5X az idő igénye - akkor neheztelek. No és amikor a bullshitet hallgatom, hogy x szofver y verziójára lehetetlen direktben frissíteni... és meg merem csendben jegyezni, hogy bocs, de a feladat kiadása előtt én megcsináltam... akkor hirtelen váltás... hogy ja... sok hiba van az upgrade után... Kérdésem: Tudsz erre mutató cikket mutatni? Azóta is várom. (Szóval a szakmai önérzetem zavarja.)

A munkavállalók miért mennének el? Azért, mert az ITguynak több munkája van? Pon lesz....k. Amíg a munkáját el tudja végezni - normális körülmények között... Hol érdekli a munkavállalót? Ha meg értelmes kéréssel jönni és indoklással hogy miért kell az a cucc - be van szerezve. Csak ésszel.

Egyébként erősen offtopic felé megy ez a szál.