( _Franko_ | 2021. 07. 24., szo – 10:52 )

Sehol sem írtam, hogy HDD-vel szopnak a mérnökök. Azt írtam, hogy "a 250 GB-s SSD-t szinte azonnal kinőttük".

Én sem. Én egészen pontosan azt írtam, hogy "egy 512 GB és egy 1 TB SSD között nincs 20 ezer forint bruttóban". Pont azért írtam, mert a 250 GB SSD-t azonnal kinőttétek.

Amikor az IT szolgáltatónk ajánlatát megnéztem hasonló témában kért árajánlatnál - elkerekedett a szemem. Gépenként elszámolt szakember órát és erre jön mindenféle felár a munkaidőn kívül munkavégzésért és még a dátumot is hozzáadják a számlához természetesen.

Miért gondolod, hogy a céged ügyfeleinek nem kerekedik ki a szeme, amikor meglátják, hogy mennyibe kerül a munka? Innen nézve a jelenlegi leírás alapján szemrebbenés nélkül elkérnek nettó 250-300 ezer forintot napidíjra, de lehet, hogy alálőttem. Szerintem neked az az egyik nagy tévedésed, mint sokaknak, hogy az órára lebontott nettó alkalmazotti fizetéseket hasonlítod össze egy cég által nyújtott szolgáltatás árával...

De hogy spórolós vezetőt játsszak...

Igazad van, azért gyík, hogy szenvedjík. Legfeljebb a jó emberek majd elmennek a konkurens céghez, ha ott nem ilyen balfaszul állnak hozzá a munkaeszközökhöz.