( godot | 2021. 07. 21., sze – 11:39 )

Szerkesztve: 2021. 07. 21., sze – 11:44

Ha azt szeretnéd, hogy a systemd-networkd ne törölje az "idegen" "kézi" beállításokat akkor ezt meg kell adni a konfigban:

KeepConfiguration=yes

https://github.com/systemd/systemd/issues/13555

https://github.com/systemd/systemd/pull/12511

Meg kell fontolni a használatát mert elég érdekes dolgokat okozhat. A normális az, hogy ha beleírod a konfigba a módosításokat.

Csak ezt nem mindig lehet megtenni, pl HA szoftver maga kezeli az secondary IP címeket, vagy egy dinamikus routing démon pl a routokat. Mert a kézzel felvett routekat is törli a networkd rrload :(.

Egyébként nem jellemző, hogy csak úgy magától újratölse a konfigot a networkd periodikusan, annak valami oka van, pl nincs ilyenkor link up/down?

Ezen segít az

IgnoreCarrierLoss=true

paraméter, mivel sajnos a networkd törli az ip-ket az interfészről ha lemegy downba alapból.