( LordTutu | 2021. 07. 21., sze – 10:47 )

Üdv Mindenkinek!

Tegyünk rendbe valamit. Ez egy közösség ami a retró gépek szerelmeseiből és azon belül az amiga szerelmesei. Ezek a gépek lassan kifogynak az ic-k ből ilettve magában a perifériákban és busz rendszerekben sok tartalék van még. Én is sokat javítok ilyen masinákat és veszélyeztetve vannak az alkatrész hiányában. Abba nem megyek bele mennyivel is finomabb gépek ezek mint bármelyik mostani ipari hulladék. Ez a projrkt szerintem nem a leg hatásosabb bár megvannak a jó és rossz oildalai. Ha valakit érdekel le tudom írbi mik is ezek de emberek ezek a gépek működnek és vannak szerelmeseik. Kezeleljük ezt helyén. Ez egy fantasztikus projek abban a tekintetben hogy volt valaki aki leült kitalálta megcsinálta és még valamilyen formában alfa állapotban is műkötget.

Igen nem egy legujabb vasak ezek de ezek működnek és élvezhetőek. én a magam részéről azt mondom hogy aki nem ismerné az Amiga gépeket hogy egy ilyen megoldás azt használja ki hogy amúgy is rendelkezett egy remek bővítési busszal. Ezért egy ilyen megoldás nem nekrofilia hanem érdekes kisérlet amit tudom a pc érában már ismeretlen fogalom. Maga a CPU helyettesítésére vannak jobb megoldások pl FPGA (Vampire) megoldások. Viszont vannak froppáns dolgokbenne.

Továbbá értsük meg ez nem csopán egy CPU lap... Ez egy kmplett bővítő modul a cpu foglaltban. Továbra is kihasznál minden integrált áramkört maga a gép. annyi az egész hogy bővítő modulok nem a pcb-n kapcsolódnak a cpu és a buszhoz hanem ezen a tokon keresztül. És nem a CPU hoz kell az x Ghz hanem ahoz hogy a buszon valos időben lehesen manipulációkat végezni. 

Mire jobb a nagyobb cpu? A pcb ben mire? Pl szebb grafika rövidebb töltési idők és ha nem tudná valai most jelent meg az Amiga OS 3.2 azaz még van fejlesztés hozzá. Demo, Játékok, Böngésző.... Igazából ha nem lenne ekkora katyvasz a web világban semmi nem idokolná lényegében hogy bárki is nyugdilyazza. Én MP3 at halgatok böngészés közben egy Amiga 500 VampireV2-el.