( zeroms | 2021. 07. 09., p – 09:58 )

Legjobb lenne, ha a hw-t csak bérelnénk cégektől,

Ennek is megvan az árnyoldala amikröl lehetne vitázni napokon át. 

rögtön javíthatóbb lenne minden eszköz

Nem vagyok meggyőződve. Szakértö brigádot képezni és fizetni dágább mint strapabirób eszközt gyártani ami ha elromlik kuka. Azt simán elhiszem, hogy 1-2 apróság ami előfordulhat, hogy tudatosan van úgy tervezve, hogy gari időn túl beadja az unalmast, kikerüljőn belölük (amugy azokat jelenleg is a független szervizek 10-15 ezerért megoldják)

Azt sem kellene elfeledni, hogy 30+ évvel ezelőtt azért adtak kapcsolási rajzot és szerelési utmutatót mert azokat bizony elég gyakran kellett szerelni. Ha a 80-as években vásáróltál TV készüléket hányszor kellett mestert hivni az első 5 évben (lehetett az csempészett Sony, Panasonic vagy helyi Videoton)? Az elmult 20 évben hany készüléked adta be az unalmasat (helytelen használatbol eredő hibákat leszámitva)?

Szerintem nem a hw javithatosága a nagyobbik gond. Meg merem kockáztatni, hogy az eszközök nagy része nem hw gondok miadt kerül kukába, hanem mert a software  elévül, úgy is modhatom, hogy "elromlik" .  

Pl. Van egy ~10 éves iPad amit már böngészésre sem igazán tudok használni annyira lassú de ha nem is lenne mivel már nincs pár éve frisstités rá nem biznám ra jelszavaimat vagz netalán bankkárty adataimat. A YouTube aránylag jól fut, de ki tudja mikor dönt úgy a Google, hogy többé nem supportálja és akor teljesen értelmetlen lesz tartani és kuka, pedig tökéletesen működik, az akku is tip top (még az eredeti).
9 éves Sony Xperia telefonom, 12 éves régi laptopom ugyanez a sztori.

9 éves desktopom tökéletesen használható és melozom is rola minden nap. Az évek folyamán kapott jobb video kártyát, SSD-t, Monitort. Ha nem jön valami SW baromság (de márpedig jön a win 11 minimum 8 gen intel cpu kérelme, én nem windozolok de sokaknak ezért lesz kuka az amugy még simán életképes HW) akor még 5-6 évig minimum a célját gond nélkül ellátja ( i7 3770k, Asrock Z77 Extreme TB, 16GB RAM, Samsung SSD, nVidia 1060G)