( mraacz | 2021. 07. 04., v – 17:02 )

Persze hogy nem ez a cél.

A védettséget lehet megszerezni, nem a védettségi igazolványt csak önmagában. Ennek a költsége 1500 és 15000 Ft között van, attól függően, hogy milyen vakcinával és hol oltanak be. Ezért az összegért a tudomány mai állása szerint jelentősen csökken annak az esélye, hogy megbetegszel vagy meghalsz a COVID fertőzésben. A költségét az állam a társadalombiztosítás révén megfizeti, neked semmibe nem kerül, azaz a kockázatközösség viseli a terhét. Oltás után megvan a védettség és a védettségi igazolvány is.

Ha nem oltanak be, megbetegszel és az életed megmentése érdekében kórházba kerülsz, a kezelés költsége 500 ezer Ft és 15 millió Ft között bármennyi lehet, sőt, ha véletlenül nem halsz meg gyorsan, hanem sokáig tart a kezelés és további komplikációk is felmerülnek, ennél lényegesen többe is kerülhet a gyógyulásod. Jelenleg ennek a költségét is - a többi biztosítotthoz hasonlóan - a kockázatközösség fedezi, neked ez sem kerül egy fillérbe sem. Azokat terheli a döntésed tehát saját magad helyett, akik felvették az oltást és nem betegedtek meg.

Jelenleg nyugodt a helyzet, nincs nagy veszély, de ha szeptemberben megérkezik egy újabb vírusvariáns, hullani fogtok aranyapám, mint a legyek.