( TCH | 2021. 07. 01., cs – 00:53 )

Ezen sem fogunk dűlőre jutni. :) Én azt állítom hogy a "hosszú komment-szálak" volt a tárgy, te azt, hogy nem ez. Patthelyzet.

Aha, csak egy a baj: amit írtál, abban szó nem volt a végtelen szálakról, csak a politikai topicokban való folyamatos sértegetésről.

Mutasd meg légyszi a blogposztomban, hogy én is ugyanazt csináltam amit Csab, azaz hogy nyers adatokat felhasználva saját "kutatást" végeztem, és ebből olyan saját konklúziót vontam le, amit habár az adatok nem támasztanak alá, de egyezik a nézeteimmel.

Mutasd meg te, hogy én hol állítottam ilyet. Én azt állítottam, hogy te lebasztad Csabot, mert papír nélkül osztott orvosi tanácsot, miközben te is ugyanazt csináltad. Ez pedig így is történt. Ő azt magyarázta orvosi képzettség nélkül, hogy az oltások veszélyesek, te pedig oltakozásra szólítottad fel a "hazafiakat" (csak őket, mindenki mást kihagytál), orvosi papír nélkül.

És valahogy megint az a helyzet, hogy a topikban rajtad kívül mindenki meg tudta érteni, hogy mi volt a probléma ezzel, még az eredeti szerző is, és korrigálta a posztot. Mindezt 2-3 kommentváltás után. Te meg egyszerűen nem tudod vagy akarod megérteni, hanem végtelen köröket járjuk ismét a semmiről.

Azért, mert konzekvensen nem akarod megérteni, hogy mit mondtam és konzekvensen nem arról beszélsz, amiről én beszéltem. Ld. az előző mondatot.

Már írtam: ha szinte mindig te vagy az egyik fél, az feltűnik.

Már megint weasel word: mi az, hogy "szinte mindig"? Ez mi? Többszáz olyan topicot lehet mutatni 2017 óta, amihez én hozzá sem szagoltam, mégis tele van sokszáz kommentes thread-ekkel. Ezért kerengünk itt a semmin már mióta, mert folyamatosan olyanokat állítasz, ami nem igaz. Megpróbálod megmagyarázni, ami nem igaz.

(Nem csak nekem.) E diszkussziónak egyik eredete az volt, amikor azt írtam, hogy ha veled valamit röviden nem lehet megbeszélni, akkor hosszan sem. Ez az állítás most is meg a Rust topikokban (kivétel az emlegetett egyetlen geza42-es szál) is bebizonyosodott. Az állításom csak ennyi volt. Persze nem tudod ezt elfogadni, és lezárni a vitát azzal hogy: "hmm, 500 kommentből 200-at valóban én írtam, lehet van benne valami igazság", hanem tovább védekezel... ami az egyik kiváltó oka az egész folyamatnak. :)

Látod? Már megint ezzel jössz, pedig ezt már usque húsz körel korábban cáfoltam, de előveszed, hátha nem veszik észre és a szokásos weasel word-ös taktikával ("kivétel", meg az "egyetlen", miközben többet is mutattam, az arányaidról pedig szintén kiderült, hogy úgy kamu, ahogy van) próbálod alátámasztani, hátha nem veszik észre. Ennek megfelelően ha itt bebizonyosodott valami, az csak az, hogy a te vitataktikád a hiteltelenítés, nem más.

Ennek a demonstrációs céllal elkezdett szálnak is csak abban az esetben lehet vége, ha én végrehajtom a "hg8lhs-manővert", azaz, hogy elfogadom, hogy tiéd lesz az utolsó szó még úgy is, hogy garantáltan lesz benne jó pár félreértésből származó szurkálódás/lightos személyeskedés, stb. A szokásos dolgok, amik ugyanúgy motiválják a vitapartnert, hogy válaszoljon, mint egy feltett kérdés.

Úgy kapaszkodsz abba a szerencsétlen egy szem kommentbe, mintha az életed múlna rajta, "nemcsak a nagyzé, már egy másik fórumozó is aszonta"; hát keress már még pár olyan kommentet, ahol valaki leírja, hogy a trécéhá hülye, meg troll és tálald azt is bizonyítékként, lesz olyan, sokan hülyéztek már itt le, ha nem tetszett valami.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy ez a 10x-es szorzó rendelkezik annyi bizonytalansággal, hogy nem lehet csak úgy felszorozni velük _globálisan_ az adatokat (alapból a 10-es szám tavalyi USA CDC becslés, nem globális), hogy a halálozási ráta bekerüljön a just-a-flu kategóriába.

Akkor álljon meg egy pillanatra a fáklyás menet. Odáig konszenzus van, hogy a 10x-es szorzó bizonytalansága nagy, de ez le is volt írva, hogy ez becslés. Viszont én olyat nem mondtam, hogy ez just-a-flu. Azt mondtam, hogy amennyiben ekkora mértékben (egy nagyságrenddel) több a fertőzött, akkor a halálozási arány egy nagyságrenddel kisebb, azaz "alig több, mint az influenzáé"; azt nem mondtam, hogy ez egy csak egy influenza, csak azt, hogy amennyiben ez a felállás, akkor a halálozási rátája hasonló mértékű. Ezt és nem mást. Mi lenne, ha arra válaszolnál, amit én mondok és nem adogatnál szavakat a számba, nem tekergetnéd ki, amit mondok, nem magyaráznál bele, stb.? Nagy kérés lenne?

Kéne országonként átfogó antitest-felmérés, mint volt nálunk tavaly, hogy jobban meg lehessen becsülni az értékét. Az sincs kizárva, hogy országonként erősen szórni fog, így lehet valahol tényleg csak kétszer volt rosszabb mint a legsúlyosabb influenza-járvány, valahol meg sokkal rosszabb volt. Mi nem állhatunk valami jól benne.

Kiváncsi lennék a vaxxerek arcára, ha egy ilyen tesztkampány után kiderülne, hogy nálunk is kb. 0.2-0.4%-os halálozási arány volt, mert nálunk mindenkit is felírtak a COVID-veszteséglistára...

- Mibe' halt meg a beteg?
- Munkaruhába'.
- COVID-os volt?
- Az overallja? Kizárt.
- De mi volt a halál oka?
- A fejére esett egy raklap kristálycukor.
- Koronás?
- Mi más?
- COVID. Másodlagos betegsége cukorbetegség. Hát a másik mibe halt bele?
- A Dunába.
- Koronavírusos volt?
- A Duna? Alig hinném.
- Pedig annak kellett lennie, hiszen a szennyvízből mondják meg, hogy mikor jön a következő hullám.
- A Dunán amúgy is látszik, hogy mikor jön a következő hullám.
- Mindegy. A Duna biztos tele van koronavírussal. A beteg lenyelte a vizet?
- Le is tüdőzte, lévén belefulladt.
- Az még jobb, lévén ez egy légzőszervi betegség. COVID halott, másodlagos betegsége AODS és tüdővizenyő.
- Mi a hatkerekű mentőkocsi az az AODS...?
- Acquired Oxygene Deficiency Syndrome, de úgyis mindenki azt fogja hinni, hogy elgépelték, mert egymás mellett van a két billentyű. Hát a harmadik?
- Alkoholmérgezés.
- Miért ivott?
- Szerelmi bánat.
- Nem azért, mert azt hitte, a pálinka megöli a koronavírust?
- Jägert ivott.
- Az sem öli meg a koronavírust, nem csoda, hogy belehalt a fertőzésbe. Másodlagos betegségnek írjon be hormon és elmezavart, az lefedi a szerelmet. Mi van a negyedikkel?
- Elütötte a villamos.
- A villamos kék volt?
- Dehogy, sárga.
- Akkor COVID. Másodlagos betegség epebántalom. Az ötödik?
- Megfagyott.
- Nyáron??? Mitől?
- A windows-tól. Informatikus volt a nyomorult.
- A windows tele van vírusokkal, biztos koronavírus volt, a redmondi variáns. Másodlagos betegsége: informatikus. A hatodikkal mi történt?
- Szitává lőtték.
- COVID-os volt?
- Nem, maffiózó.
- BMW-je volt?
- Az.
- A BMW-sek mind baromi nagy királynak hiszik magukat, a királyoknak meg van koronája; COVID. Másodlagos betegsége fémérzékenység. Hát az utolsó?
- Nem lehet tudni, 105 éves volt, bármi lehetett.
- Akkor COVID. Másodlagos betegségnek írjanak be bármit.

Ezért a rettenetért én kívánok elnézést.

Pl. 2016-ban 15 anya halt meg (17 100k szülésre viszonyítva). Veszélyesebb-e ma itthon szülni, mint COVID oltást kapni?

Bocsánat, engedelmeddel táblázatba rendezem a válaszomat, forrása ez a tábla:

Halál oka Halottak / 100k fő
Pfizer 32
Moderna 20
Vakcinák összesen 20
Szülés 17
Sinopharm 16
AstraZeneca 7
Szputnyik-V 1

:D

Mi olyan humoros? Sokallod? Ennél nagyobb léptékű sikeres oltási akciók is voltak már.

Hol látható ez a halálozási adatokban, mint a covid hullámok alatt?

Hírekben. A másik topicban valami gyűjtőoldalt is linkeltek. Most mondhatod, hogy arányaiban kevesebben halnak bele, mint a COVID-ba, de egyfelől nem tudjuk, hogy tényleg minden haláleset kiderült-e, másfelől meg többen halnak bele, mint a vakcinákba szoktak és én nem szeretnék ezen halottak közé tartozni.

Nem, ez nem ilyen egyszerű. Ha nekem van itt bármilyen kis "ismertségem", akkor legfeljebb annyi, hogy alapkutatói hátterem van, mivel többször beszámoltam belülről az MTA kinyírási folyamatáról még a régi világban.

Most tényleg nem tudom eldönteni, hogy ezt nem érted, vagy nem akarod érteni. Az ismertséged irreleváns. Az érveid is irrelevánsak. A források is irrelevánsak. Az adatok is irrelevánsak. A valóság maga irreleváns. Teljesen mindegy ki és milyen körítéssel kommenteli a konteósító kommentet, a mindent is konteónak nyilvánítók el fogják hinni. Akinek minden is Orbán és tsai. (ami természetesen nem konteó), az magas ívben szarik mindenre is, csak azt akarja látni, amit látni akar. Valaki belinkel bármilyen forrást, ami szúrja a szemüket, nyugodtan bekommentelheti valaki rá, hogy "rohaggymeg te hülye laposföldhívő orbánbérenc" és kapni fog rá 10 db +1-et. Kinek kellenek itt érdemi cáfolatok?

Ez tényleg nem volt konteó

De igen, az volt. A fact-checkerek is megmondták, meg a hangok egyesek fejében. Minden amit a szésőjóbbódali nácikok - értsd: a liberálfasiszta mainstream narratívának ellentmondani merő férgek - mondanak, az konteó. Az is konteó volt, amikor regisztrált demokrata szavazók broadcasteltek névvel és arccal, hogy itt szabályszerű puccs folyik, mert nem engedik sem a demokrata, sem a republikánus, sem a liberális felügyelőket a számlálóbizottsághoz. Deepfake volt, amit republikánusok játszottak el. Az is konteó volt, amikor a vörös kerületekben egyszerűen bezárták a szavazóhelységet és nem engedték be az embereket. A republikánusok maguk zárták be, nehogy kiderüljön a szavazatszámláláskor, hogy számolni se tudnak. Az is konteó volt, amikor a még le sem váltott, hivatalban lévő elnököt csak úgy ukmukfukk kitiltották minden nagy platformról, örökre. Az is konteó volt, amikor a Twitter-alternatíva Parler-t pár gombnyomással (Google és Apple kitiltották az appot, az Amazon megvonta a tárhelyet, a Twitter és a YouTube lezárta az accountot) en-bloc megsemmisítették, amikor Trump átment oda. Mitől lenne ez összeesküvés, hogy pár állítólag egymással konkuráló multi összefog, csak azért, hogy elkussoltassák azt, aki nem azt mondja, amit ők megengedtek? Ez konteó!
Sőt, az is konteó volt, hogy a demokraták 2016-ban a saját előválasztásukat is elcsalták, hogy Sanders-t kiüssék. Sanders amúgy is buzi. És ufó. Kesztyűben.
Ez mind-mind konteó és fake news, a Twitter, a Facebook és a YouTube nem győzte ezeket felszámolni, mert mind nyilvánvalóan aljas hazugság volt. Ahogy az is hazugság, hogy egy mára már szinte 100%-ban a nagy cégek cloud-jaiban elhelyezkedő internetről azt tüntetnek el, amit akarnak. Bár nem értem, hogy ha azt hazudhatom, hogy az ég zöld, akkor azt miért nem, hogy az establishment és a multik úgy csalnak, ahogy bírnak.

Látod be tudom én ismerni önként, hogy ha nem volt igazam.

Miért, ki nem tudja?

De akkora mértékben nem találtak ilyen eseteket, ami befolyásolhatta volna a választást.

Természetesen, hiszen minden ilyen eset hamis volt, amelyik meg nem, azt is republikánusok csinálták.

Egy kérdés ha még nem nézted meg a linket: szerinted kire szavazott az elkapott csaló? :)

Orbánra. Az ő műve az egész. Mint minden más is.