( TCH | 2021. 06. 29., k – 19:37 )

A politikai topik nem jó bázis, mert ott manapság már alapból egymás sértegetése folyik, bármiféle "szakmai" diszkusszió nélkül. Amiért te elhíresültél, az az, hogy tisztán szakmai témák tárgyalásánál produkálod ezeket.

Látod, ebből is látszik, hogy te itt nem vitatkozni akarsz, hanem hitelteleníteni. Csak két dolog.
Egyfelől mi az, hogy "tisztán szakmai témák tárgyalásánál produkálod ezeket"? Mit produkálok én szakmai témákban? A másik alapból való sértegetését? Én azt csinálom minden egyes szakmai vitában, hogy alapból sértegetem a másikat? Ez már nem egyszerűen csúsztatás, hanem egy ordas nagy hazugság. Engem szoktak sértegetni, amikor olyat mondok, ami sérti valakinek a techno-vallását, én maximum visszaszólok. Idézz már be pár egy olyan folyamot, ahol én azzal nyitottam már a kommentfolyam legelején, hogy valakit minősítettem, vagy beszóltam neki, mert ez így különben üres levegőbebeszélős hazudozás.
Másodszor, mi az, hogy elhíresültem? Hol? A hupon? (A tagok 90+%-a szerintem azt se tudja, hogy ki vagyok.) Mi ez a weasel word? (Hogy mondják ezt magyarul?)
Erről beszélek, hogy neked eszedben sincs itt korrekt vitát folytatni, hiszen megállás nélkül csak hitelteleníteni próbálsz. Most már ott tartunk, hogy én arról vagyok híres (bár nem tudjuk hol), hogy minden szakmai vitában alapból a másik anyját szidom, minden ok nélkül, mint a többiek a politikai topicokban. Te ezt állítod, persze forrást azt nem adtál rá egy darabot sem. Ez baromi aljas taktika. Na, ezért gondolom én, hogy te nem meggyőződésből terjeszted itt az igét, lévén a propagandisták eszközeivel operálsz.

Mondjuk ez: Jó ötlet, akkor még értelme is lesz a válaszaidnak. :P

Ez kurwa gyenge volt. Egyfelől a válaszairól beszéltem, nem róla. Másrészt vicceltem, ott volt még a smiley is. Harmadrészt, kroozo egyike annak az öt embernek, aki minduntalan belémköt és sosem vitatkoznak, hanem mocskolódnak (bár a mocskolódást ő speciel light-osan tolja), de ugye ezt megint nem sikerült kontextusba tenni. Negyedrészt, valami jobb nem volt, csak ezt az egy semmit találtad? Mi van a híres arányokkal? Négy év alatt ennyi? Miközben én erről vagyok híres? Ez kurwa gyenge volt.

Sz*rk: Még annál is gyengébb volt, mint elsőre tűnt, mert ezúttal is ő személyeskedett először, dehát ki emlékezett már minden részletre... Úgyhogy erről is ennyit.

Nem volt politikai töltetű.

Trump-fan, aki nem tud olvasni és ezért hülyeségeket beszél. Valóban nem volt politikai töltete.

Azért hoztam fel ezt a példát, mert ez az egyetlen ilyen eset volt a közelmúltban, amit itt a HUP-on is megtárgyaltunk, így van róla referencia.

Az egyetlen milyen eset? Benford-törvényes? Miért kellett pont olyat hozni, amikor nagy általánosságban volt arról szó, hogy valaki nem azt olvassa ki az adatokból, amit azok mondanak? Azért, mert azzal lehetett egy kicsit Trump-ozni? Hátha begurul a vitapartner, mert ha ótásellenes, akkor tuti szésőjobbódali is? Buktad. Leszarom Trump-ot.

Nem személyében hiteltelenítettem.

Nem, a fenét nem, olvasd már vissza mit írtál: oltásellenességgel vádoltad, meg szövegértelmezési nehézségekkel vagy hazugsággal. Ez mi, ha nem a személye ellen irányuló hiteltelenítési kísérlet?

Miért ne tudna programozni egy oltás/járvány-szkeptikus ember? Meg a nyers adatok hitelesítése egyszerű feladat.

Ne játszd meg magad. Pontosan tudod, hogy az előítélet nem válogat: ha valakiről azt hiszik, hogy hülye, akkor onnantól kezdve a véleménye minden témában le lesz írva.

Ha elutasítanak a cikkeddel egy újságtól, az nem "elhallgattatás", hanem csak a szerkesztőnek/bírálóknak "nem tetszett" a cikk valamiért.

He? Ki beszélt arról, hogy az újság nem jelentette meg a cikkét valakinek? Ki a fáras foglalkozik még ma újságokkal, amikor az publikál a neten, aki akar? Itt kőkemény cenzúráról volt szó, amikor a Twitter, YouTube, Facebook és hasonló nagy platformok módszeres irtást végeztek az olyan posztok körében, ami bármilyen szinten ellent mert mondani a mainstream véleményeknek. Közembertől a politikuson át magukig a tudósokig. És nem Dr. Gődényről beszélek. Volt, ahol a hatóságok is elvitték, aki "vírustagadó", aztán nem is volt az, csak a hisztériakeltést nehezményezte. Aki csak meg merte pendíteni, hogy itt valami büdös, az ment a levesbe. Erről van szó, nem arról, hogy valaki a tanulmányát nem tudta publikálni a tudományos folyóiratokban.

Ilyenről nem volt szó. Egyesek képmutatásával kapcsolatban írtam, hogy ők elvárják, hogy mások (itt épp a nők) vállaljanak fel a nemzet érdekében többször elég nagy kockázatot (a terhességet), de amikor saját maguknak kellene egy minimális kockázatot felvállalni, akkor csak a kifogások keresése megy.

Most ugyan beleköthetnék a "minimális kockázat" részbe, hogy te fel mernéd tenni az életedet arra, hogy a jól képzett és lelkiismeretes orvosaink tuti nem oltanának be olyat, akit mondjuk nem igazán lehetne, miközben a gyógyszergyárak kilóra veszik őket, ők meg kiszolgálják a cégek érdekeit és az emberélet másodlagos (közel félmillió hullát termeltek ki 20 év alatt csak egyetlen gyógyszerfajtával; mit nekünk COVID, ha vannak orvosaink?)...de inkább azt kérdezem, hogy ezt a fajta kettősséget közel 100%-ban lehet extrapolálni az összes "hazafira"? Mert ha nem, akkor sikerült egy fasza általánosítással az összesbe belerúgni, abba is, aki nem akarta, hogy a járvány alatt szüljenek gyereket a nők. Mindezt úgy, hogy ha valaki valami politikailag inkorrekt megjegyzést tesz valamilyen kisebbségre, akkor az köcsög náci. Na ja, uszítani csak nektek lehet, ugye?

Véletlenül nem a kínai vakcina volt? Én arról olvastam azt, hogy az idős korosztályra nem gyűlt össze már elég adat a hatékonyság bizonyításához az eredeti kínai tesztfázisban, de a kedves kormányunk mégis azzal is kezdte oltatni az időseket. Az AZ oltásnál ezt a PDF-t találtam, ahol csak a 18 alattiakra írták azt anno, hogy nincs egyelőre adat, idősekre nincs ilyen megjegyzés.

Nem, ez az AstraZeneca volt és nem idősekről volt szó benne, hanem epilepsziásokról, pajzsmirigyesekről, autoimmunosokról, stb. Azon mondjuk nem lepődök meg, hogy egy csomó embernél a kínai vakcina még ellenanyagot sem eredményezett, hiszen (AFAIK) csak döglött koronavírus van benne, erre a végén még visszatérünk.

Ez nagy csúsztatás. Amit lehetett, párhuzamosítottak a folyamatban. Itt van egy illusztráció. Pl. egymásba tolták (amennyire lehetett) a tesztfázisokat, illetve a gyártókapacitást már az elején megkezdték felskálázni. Volt rá pénz ebben az esetben. Attól nem lesz jobb egy vakcina, mert egy évig nem történt vele semmi papírmunka miatt.

Az lehet, hogy a papírmunka alatti semmittevéstől nem lesz jobb egy vakcina, de nem is erről volt szó, hanem a hosszútávú mellékhatások vizsgálatáról, de ha már a cikk szóbahozta, a kutatómunka ideje is lerövidült, mert a kutatókra iszonyatos nyomást helyeztek, hogy minél gyorsabban álljanak elő valami használhatóval...vajon csoda lenne, ha hibáztak volna ilyen nyomás és ennyi idő alatt?

Hány évi teszteléssel lennél maximálisan elégedett?

Nem tudom, nem vagyok szakértő; talán pár év is elegendő lenne, de igazából én akkor lennék elégedett, ha csinálnák és nem megmagyaráznák, hogy nincs rá szükség, mert biztonságos, mert mi azt mondtuk. Ha pl. 2023-ban kijöttek volna vele és azt mondják, hogy akiken eddig tesztelték, azoknak csak a 0.001%-a halt meg, úgyhogy valószínűleg később sem lesz gáz, az is több lett volna, mint a semmi.

Tekintsük csak a nagyságrendeket: te mekkorának tartod a különbséget a COVID okozta és az oltás okozta halálozások valószínűsége között?

Erre nem tudok adekvát választ adni, mert akkora kavarás van mind a COVID áldozatok, mind a COVID-oltás áldozatok számának terén, hogy képtelenség megmondani. De pusztán a feltételezés kedvéért tegyük fel, hogy a COVID masszívan túlhaladja hullák számában az oltásokat. Kérdem én egyfelől: az oltás csak halált okozhat, kisebb kárt nem? Kérdem másfelől: fogja az alacsony oltás-halandóság vigasztalni azokat és azok családját, akiket az orvosok a gyógyszergyárak profitjáért úgy is beoltottak, hogy nem kellett volna? (Azzal ne is gyere, hogy nem fogják; ld. a belinkelt cikket: az orvosok egy jelentős része nem orvos, hanem fehérköpenyes gyógyszergyári zsoldos.)

Ha nem fogjuk meg globálisan a járványt, de közben "normális" életet akarunk élni, akkor előbb-utóbb mindenki elkapja.

Na, ez a nettó spekuláció. De még, ha igaz is, pontosan mi is van akkor?
2019 ősze folyamatosan óta riogatnak az apokalipszissel, de még mindig nincs itt. Mindig jönnek valami új dumával, hogy a hisztériát fenntartsák; új variánsok (mit is vakcinálunk ilyen mutációképesség mellett?), szövődmények, új célcsoportok (olyan érdekes, hogy amíg a gyerekek nem voltak olthatóak, addig a COVID sem volt rájuk veszélyes, aztán az olthatónak nyilvánításuk ideje kb. pont egybeesik egy olyan variáns felbukkanásával, ami direkt rájuk veszélyes; olyan érdekes...), mindegy csak oltass már. Pont mint tizenpár éve a H1N1-gyel, csak abba szinte senki nem halt bele, ebbe meg közel 4 millióan...több, mint 182 millióból. Most vagy az van, hogy két év alatt mindössze 182 millió embert bírt megfertőzni ~8 milliárd emberből, azaz olyan rohadt lassan terjed (tudom, a lockdown...ami egyrészt nem volt mindenütt, másrészt meg többször feloldották), hogy mire mindenki elkapja, nanorobotokkal fogjuk írtani, vagy igaz az a feltételezés, hogy mivel az emberek közel 90%-a tünetek nélkül vészeli át a betegséget, így kb. 10x annyi fertőzött lehetett eddig, tehát a halálozási ráta 0.2% körül mozog, ami alig több, mint az influenzáé; annál miért is nem baj, ha mindenki elkapja? IMHO, az, hogy a kínai vakcina a döglött COVID-dal egy csomó embernél még egy tisztességes immunválaszt sem tud kiváltani, (lehet, hogy kiröhögi a szervezetük a betegséget?), az utóbbit támasztja alá.

Ez teljesen igaz, sőt, nem csak ők, hanem nálunk látod pl. a közvetítői haveri cégek, a lélegeztető-gyártók meg még tudja ki. De ez egy másik probléma, amit máshogy kell kezelni.

Ugye nem a kormány COVID stiklijeivel és balfaszkodásaival akarod relativizálni a gyógyszergyárak globális és évtizedek óta tartó ámokfutását, ami a jóég tudja hány millió ember életébe került eddig? (Ld. a cikket: csak egy gyógyszerfajtával, csak az USÁ-ban közel félmillió halott.)