( RaptoR | 2021. 06. 28., h – 11:32 )

nem azt írtam, hogy tudomány == vallás, hanem azt, hogy mainstream == vallás és az nem ugyanaz

Mi értesz akkor konkrétan "mainstream" alatt? Van-e bármilyen tudományos vonzata?

 

Szánalmas vagy.

Tőled ezt már dicséretnek veszem.

 

Várom a beígért beismerést.

Beismerem, hogy tényleg létezik olyan, hogy nem a tiéd az utolsó szó és/vagy konszenzusra jutottatok. :) (geza42-nek végtelen türelme van.) Igazából nem is kételkedtem benne, csak kíváncsi voltam, hogy milyen ellenpéldákat hozol fel. Az arányok azonban figyelemre méltóak. A Rust-os topikban gyors átnézésre tucatnál is több olyan szál van, ahol végtelen ciklusba került a beszélgetés, vagy végtelen egymás melletti elbeszélésbe. Erre jutott egyetlen olyan szál geza42-vel, ami jutott valami konklúzióra és nem ment át szurkálódásba/személyeskedésbe. 

Aztán linkeltél két másik topikot, ahol két különböző fórumtárssal (sj és xclusiv) vitatkoztál, mindkettő esetben személyeskedésbe ment át a szál, de valóban úgy értek véget, hogy nem tiéd volt az utolsó szó. De ezek nem pont azt az állításomat erősítik: hogy ha bizonyos kommentmennyiséget elér az eszmecsere, akkor feltűnően magas arányban megy át sehova se vezető személyeskedésbe a szál? :) Már csak ebben a topikban is több különböző fórumtárs volt említve, akikkel ugyanoda vezetett a vitád. Mintha lenne benne mintázat.

 

A sunyi politikai alapú szúrkálódás, az a bajom vele.

Ha hiszed, ha nem, egy pillanatig se úgy írtam azt, mintha bárki is ebben a topikban Trump-fan lenne. De nem akarod megérteni, nem próbálkozok többet.

 

Te itt most egyértelműen azt a látszatot próbálod kelteni, hogy nekem sosem volt és/vagy lehet igazam, de ennek ellenére körömszakadtáig ragaszkodok a hülyeségemhez.

Egyáltalán nem, és ez egy kulcseleme annak, hogy miért olyan veled vitázni, amilyen. Szerintem nagyon hamar azt hiszed, hogy a vitapartnered hülyének tart, holott szó sincs erről, csak a sorozatos egymás melletti elbeszélések miatt az a kép alakul ki, hogy direkt nem akarod megérteni, amit a másik mond. Amikor ezt szóvá teszi a vitapartnered, akkor szinte mindig átmegy a szál személyeskedésbe. Számos példa van erre a mintázatra az említett topikokban. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezt a bekezdésemet se konstruktív kritikának fogod értelmezni, mert a szálban már rég átváltottál támadó üzemmódba (eddig kétszer külön kiemelted, hogy gusztustalan oltáspárti propagandát tolok). Visszaírsz majd valami olyat, hogy nem is így van, hülye vagyok, vagy valami egyéb szurkálódást. Tökéletesen beleillik a sablonba.

 

Igazából téged is alá lehetne vetni egy kutatásnak, hogy te komolyan hiszel abban, amit itt terjeszteni próbálsz, vagy fizetnek érte, hogy terjeszd.

Jah, persze, alig bírom beváltani a SorosKarikó-csekkjeimet. Olyan nehéz elhinni, hogy egy alapkutatással foglalkozó ember a szakterületén kívül is a tudomány álláspontját képviseli?