( Pixel5 | 2021. 06. 25., p – 22:01 )

barki aki barmit hozzaszol azt ignoralod erdemben, es csak kirohogod, es amugy is jobban tudod,...

Azért nem bárki, de ha azt a csoportot nézem, akikre te gondolsz, akiknek te is tagja vagy, akkor igen. Benneteket tényleg csak kiröhögni lehet.
Hogy miért? Azért, mert én nagyobb részben tudom, hogy ti mire gondoltok, de mellette tudom azt is, hogy én mire gondolok. Ti meg csak fújjátok a magatokét. 

Ti a saját ismereteitek fogjai vagytok, és szomorú, de olyasmit vártok el, próbáltok számon kérni, amihez a saját megszokásotokon túl nincs semmiféle jogalapotok. Sajnos még addig sem vagytok képesek eljutni, hogy legalább ezt felismerjétek.

Itt a legutóbbi, ez a call.
A processzorok és utasításkészletek tervezői figyelemmel vannak a múltban kialakult konvenciókra, nyilván jó érdekük fűződik ehhez. Hadd ne soroljam. Azonban a processzorok, utasításkészletek tervezőit nem köti törvény, megtehetnék, hogy a konvencióknak nem rendelik alá magukat és azt csinálnak, amit akarnak, mert a saját szempontjaik fontosabbak nekik. 

Na, pont ezt teszem most én is, ezt voltam szíves (pontosabban voltam kénytelen) hangsúlyozni már a fél éves preambulumban is. Nem vagyok köteles azt tenni, amit más tett eddig, ha ugyanazt a mnemonikot használom, ha mást. Nem vagyok köteles úgy írni, élni, tenni ahogy más elvárja, saját vaskalapossága okán. Gondolom  ha több nem, ez legalább befér a fejedbe, de ha akarod, szivesen le is rajzolom neked, napocskával, kiskacsával. 

Lehetnek, sőt, vannak egyéb, a ti elvárásaitokon túlmutató szempontok is. Vannak esetek, amikor a kevesebb több, vannak esetek, amikor a cél érdekében jobb, kifejezetten hasznosabb a valóság egy részét eltakarni. Ezt is próbáljátok meg felfogni, megérteni.