( Ar0n | 2021. 06. 25., p – 16:25 )

"igazabol kotelezo lenne EPH-zni, de ugye ez sem biztos, hogy mindenhol megvan"

Szeritnem kevered a dolgokat. EPH -> Egyen Potencialra Hozas: ez lakossagi szempontbol, egy a lakason beluli halozat.

„Azokat a bejövő fémes részeket, amelyek veszélyes potenciálkülönbséget vezethetnek be és nem részei a villamos berendezésnek, minden egyes épületben a védő összekötő vezető felhasználásával be kell kötni a fő földelőkapocsba. Ilyen fémes részekre példák a következők:

az épületben lévő közüzemi csővezetékek, pl. gázvezetékek, vízvezetékek, távfűtési rendszerek;
a szerkezeti idegen vezetőképes részek;
a vasbeton épületszerkezetek hozzáférhető fémrészei.
Az ilyen, az épületbe kívülről bevezetett vezetőképes részeket az épületen belül, az épületbe való belépési pontjukhoz a lehető legközelebb kell bekötni az egyenpotenciálú összekötésbe. Az épületbe belépő, a belépésüknél szigetelő közdarabbal ellátott fémcsöveket nem kell a védő egyenpotenciálú összekötésbe bekötni.”

A konnektorok vedofoldje az masik teszta. Amire te gondolsz szertinem az a kulon foldelo vezeto, ami vagy ki van epitve vagy vagy nincs. Ugy illik kialakitani a vedofoldet, ahogy Caro kollega leirta.

jo sporolos modon az egesz villamos halozat felujitasa helyett ezt ajanlottak tobb mint a semmi alapon.

Csak ez akar lehet eletveszelyes is. Ha valaki mast is csip a radiator az epuletben es bejelenti akkor a szolgaltato koteles lekapcsolni az aramot, amig a hibat fel nem deritik. Igy kezdodnek a jo baratsagok a szomszedok kozott :)

Ez nem jatek. Ilyet nem szabad csinalni, ezt azonnal meg kell szuntetni es normalisan ki kell epiteni az elektromos halozatot!