( Dolphy | 2021. 06. 24., cs – 13:46 )

A svédek ezt csinálták az elején, annyi „könnyítéssel”, hogy ők eleve távolságtartóbbak, és még fizikailag is nagyobbak a távolságok. Aztán pár hónap után belátták, tévedés volt. Ők az emberek felelősségteljes viselkedésében bíztak és a fő védendő korcsoportok a 60+-osok voltak. Természetesen egyik céljukat sem érték el: az emberek nem viselkedtek felelősségteljesen, a legtöbb halott pedig természetesen a legidősebbek között volt. Ráadásul az eü-t nem is készítették fel akkora terhelésre, így Bezzegsvédországban tömegével fordultak elő olyan esetek, amiknek delirálásával a bolsi pártok hergelték a követőiket.

Ez a blokk ugy-ahogy van nem igaz.

Ezeket a dolgokat a hazai, illetve mas orszagok mediai igyekeztek terjeszteni a svedekrol, igazolando a sajat orszaguk (elcseszett) vedekezesi strategiajat. Kerdezz utana pl. "Svedorszagban elo magyarok" fb csoportban (en megtettem) es hallani fogod, hogy az egvilagon semmit nem bantak meg, az emberek igenis felelossegteljesen viselkedtek es az eü sem hasalt le. A sved kiraly nyilatkozataval probalnak peldalozni, akik savazni probaljak a svedeket, de pont leszarom kategoria a kintiek szerint. Az elhangzott nyilatkozatokat rendszeresen (es szandekosan?) felreertelmezte a media, amelynek hatasara kulon sajtotajekoztatot is tartottak, hogy elmondjak, nem bazmeg. Ja, es Tegnellt sem valtottak le, ahogyan az alhirmedia terjesztette itthon egy idoben.

A fizikailag nagyobb tavolsagok eros csusztatas, az orszag lakossaganak 90% a deli varosokban el, mert eszakabbra kurva hideg van mar.

A szamaik termeszetesen sokkal jobbak mint a mieink, korhazba sokan kerultek, de sokkal nagyobb aranyban hagytak el gyogyultkent, mint nalunk. Szigoru korlatozasok tovabbra sincsenek (ha tenyleg megbantak volna, akkor miert nem szigoritanak?), az oltasokkal haladnak, ahogy haladnak, de joval kisebb az atoltottsag mint itthon. Diszkriminacios kartyara sincs szukseguk, de az EU-s kartyat termeszetesen bevezetik azok szamara, akik sajat dontesuk alapjan beoltatjak magukat.