( Dolphy | 2021. 06. 24., cs – 10:03 )

Mert az nyilván nem opció, hogy az iskoláskorúak ne járjanak iskolába, elég nagy szopás volt ez így is nekik. Több verzió pedig nem maradt, ha a gyerekek oltás nélkül iskolába járnak, akkor a gyerekek közvetlen családjában (ez a lakosság minimum fele) szinte mindenki el fogja kapni ezt a szart, aki nem oltatta be magát.

Miert kapna el szinte mindenki? Nezd meg a statisztikakat, milyen keves PCR pozitiv tesztet talaltak a teljes lakossagra nezve pedig tavaly ev vegeig meg senki nem volt beoltva. Ezek azok a tulerzekeny PCR tesztek amik a virus olyan merteku elofordulasat is kimutatjak, amik meg az alanyt sem kepesek megfertozni. Kizart dolognak tartom, hogy egy tunetmentes ember ugyanolyan virulens lenne, mint egy kohogo-krakogo, tobbszervi gyulladassal kuzdo szerencsetlen. Ilyen a vilagon nincsen. Annal is inkabb, mert most azt kezdik igazoltnak latni, hogy az oltottak bar elkapjak a fertozest, az immunrendszer hatekonyabban gyozi le a virust, enyhebb lefolyasu es emiatt kevesbe fertozoek is. Ez ne lenne igaz a gyerekekre akik szinten hasonloan hatekonyan bannak el a virussal?

Godenyek is talaltak kutatasokat (nem tudom megkeresni, mert kurva szarul publikaljak a cuccaikat, lehetetlen keresni) amik cafoljak az elmeletet miszerint a tunetmentes ember, plane a gyerekek jelentosen fertozoek lennenek. Teljesen teves felfogas, hogy a gyerekek potencialis veszelyt jelentenek. A virus sem veszelyes rajuk nezve, egymast sem nagyon tudjak megfertozni es masokat sem. Emiatt persze az iskolak bezarasa is teljesen felesleges es kontraproduktiv. Errol is volt kutatas.

Arrol nem is beszelve, hogy ott a fasza oltas. Ha a szulo fel, hogy a gyerek hazahozza a koronat a sulibol, oltassa be magat. Az oltas egyetlen egy ember vedelmet szolgalja: aki megkapta. Pont.

Én nem szeretnék abban a 15%-ban sem benne lenni. 

Ezt jelenti a valodi onkentesseg. Eldonheted, hogy a betegseg vagy az oltas kockazatat vallalod. 

Biztos, hogy ezerszám oltottak várandós nőket, és nem volt száz/ezerszám vetélés, mert arról sok fb posztot olvastál volna.

Rengeteg fb posztot olvastam oltas utani mellekhatasokrol, vetelesekrol, halalozasokrol. Godeny es konteos csoportokban persze, tehat nyilvan ugy kamu az egesz ahogy van, igaz?

Ezzel a gondolattal az a probléma, hogy az ország lakosságának igen jelentős százalékának van alapbetegsége ezen definíció szerint

Teny es valo a beteganyag Magyarorszagon az egyik legszarabb. De a legundoritobb dolog emiatt a gyerekeken verni el a port.