( vl | 2021. 06. 23., sze – 23:13 )

a vakcinák kísérleti fázisban vannak hivatalosan

Persze, de az nem opció, hogy várunk 10 évet.

a 12-18 éves korosztályban 3 haláleset történt, miért kellene végigoltani mindenkit?

Azon Túlokos Tiborok miatt, akik nem oltatják be magukat, de nem is óhajtanak remeteéletet élni az erdőben. Ha minden 18 felettit beoltanánk, akkor valóban nem kéne a gyerekeket is, dehát ennek a közelében sem vagyunk, így marad ez az opció.

Mert az nyilván nem opció, hogy az iskoláskorúak ne járjanak iskolába, elég nagy szopás volt ez így is nekik. Több verzió pedig nem maradt, ha a gyerekek oltás nélkül iskolába járnak, akkor a gyerekek közvetlen családjában (ez a lakosság minimum fele) szinte mindenki el fogja kapni ezt a szart, aki nem oltatta be magát.

a COVID 85%-ban nyugdíjasokat érint, miért kell miatta az egész országot végigoltani?

Én nem szeretnék abban a 15%-ban sem benne lenni. Majd ha 99.9% lesz ez a szám, akkor majd beszéljünk újra, kb. az az a valószínűség, ami már nem fáj.

miért kellett a várandós nőket oltani, amikor a vetélés kockázata 13% és nem mutattak kiugró halálozási adatokat?

Egészen biztosan rossz számokat néztél. Biztos, hogy ezerszám oltottak várandós nőket, és nem volt száz/ezerszám vetélés, mert arról sok fb posztot olvastál volna. Plusz hogyan gondolnád a kórházban vajúdó nőket megvédeni? Külön szoba mindenkinek? Vagy vállalja be a család a kockázatot, hogy csak a gyerek jön majd haza, mert pont a kórházban szedi össze ezt a szart az anyuka a többi oltatlantól? (hiszen az összes társa is mind oltatlan kéne legyen a logikád szerint, és össze vannak zárva egy szobába)

miért nem vállal az állam anyagi felelősséget az oltás után bekövetkező esetleges egészségkárosodásért? Miért a polgárnak kell "felelősen" minden felelősséget magára vállalnia?

Ez NOOP, mivel a büdös életben nem bizonyítod be, hogy az oltás volt az oka az egészségkárosodásnak (értsd: oltás nélkül nem jártál volna így). Tehát egy valójában nem létező lehetőségtől estél így el.

A 10 milliós országból 1000 ember sem halt meg alapbetegség nélkül.

Ezzel a gondolattal az a probléma, hogy az ország lakosságának igen jelentős százalékának van alapbetegsége ezen definíció szerint (és nem, nem csak a 65 felettieknek, ott már gyakorlatilag mindenkinek van). Szóval megfogalmaztad a "Tajgetosz mint megoldás" c. opuszt, aminek azért nincs olyan rettentő nagy támogatottsága a fejlett országokban.