( mhmxs | 2021. 06. 23., sze – 17:25 )

Ez nagyon messze van a szemelyeskedestol. Elarulnad mi volt ebben szemelyeskedes? Irtam rad barmi rosszat? A kerdeseidrol irtam velemenyt.

De akkor valaszolok

  • még egy AMP-ot sem lehet rá felapplikálni pár perc alatt?

biztosan van megoldas csak te nem tudod hogyan kell, port utkozeseket pl konfiguracioval is lehet kezelni, nem kell vert izzadni (javaslom a nixos kiprobalasat brew helyett)

  • ennyire lassú rajta egy sima docker image? egyáltalán miért kell virtualizálni a docker image-t, ha egyszer a macos is unix? :D

ha ertenel hozza tudnad miert lassu a docker macos-en, es azt is tudnad miert kell virtualizalni egy linux kernel specifikus dolgot darwin kernelen

  • nem tudod más gépre feltelepíteni, csak AAPL logósra? AAPL programozók nem tudnak drivereket írni?

ha egy kicsit ertenel hozza, akkor tudnad, hogy az applenak nem celja, hogy mas HW-en fusson a rendszeruk, mert nem OS eladasbol elnek. De elarulom egy kis hozzaertessel lehet futtatni nem almas gepen is csak rohadtul illegalis.

  • picit off, de a következő kérdéshez kapcsolódó: egy macbook pro-ba (hol is pro az a gép? :D) 16 GB ram kerülhet összesen?

Ha kicsit utannajarnal, es ertenel hozza tudnad, hogy lehet venni mac book pro gepet 32 GB rammal is, rajtad mulik melyik modellt veszed meg

  • miért zabál mindebből no. 3-4 GB-tot induláskor a fasza macos? (cache ebben nincs benne, gyengébbek kedvéért)

Biztos tele van olyan szolgaltatsokkal, amikrol te meg csak nem is tudsz :D

  • ... sorolhatnám még, de meguntam.

Nagyon kar, mullattato suletlensegeket olvasni.

Amugy tenyleg messze nem tokeletes a rendszer, pl rohadt idegesitoek a 900% cpu-t zabalo beragadt kernel taskok, vagy, hogy minden upgrade utan ki kell kapcsolni a siri-t meg mindennek minden engedelyt ujra meg kell adni. Vagy mondjuk, hogy a Finder ablakot ha bezarod es aztan megnyitod a Findert ujra, nincs ablak, hanem meg ablakot is kell varazsolni. Szerintem tok gaz, hogy csak 3rd party megoldasokkal lehet alkalmazasokat managelni, mert az app store egy f0s. A beepitett virtualizacios megoldas sem tokeletes, tudnek rola ragelni. A safari extensionok, amiket kulon alkalamzaskent telepiteni kell, egy masik helyen engedelyezni, es harmadik helyen konfiguralni nem tul user frendli. Nagyon hosszu a lista.