( asch | 2021. 06. 23., sze – 16:57 )

Természetesen a lezárásosdi is hülyeség volt. Amit én csináltam volna:

 * Bejelentettem volna, hogy a nemzetközi hírek szerint állítólag van valami újfajta vírus, ami akár veszélyes is lehet

 * Aki akar maradjon otthon, hordjon maszkot, stb. Aki nem akar vásárolni sem, az rendelje házhoz.

 * Aki távolságot akar tartani a többi embertől az jelölje meg magát - mondjuk koronavírusos kitűzővel. Ezt kötelező tiszteletben tartani - lásd másfél méter, vagy ilyesmi.

 * Egyébként mindenki azt csinál amit akar.

 * Aki akarja oltatja is magát, ha úgy látja jónak. Saját felelősségre, de _korrekt tájékoztatás után_ a lehetséges kockázatokról és a lehetséges előnyökről. Plusz természetesen semmiféle kényszerítésről, zsarolás nem lehet szó. Megkülönböztetésről sem, illetve a munkaadók általi zsarolást is tiltani kell. Ezek egyébként a gyógyszer kísérletekre vonatkozó nemzetközi törvényekből következnek, eddig ez volt a norma.

 * Ha betelik az egészségügy, akkor így jártunk, kicsit többen meghalnak azt kész. Persze gyógyszeres kezelést kaphatna mindenki, illetve instrukciót kapnának a családok, hogy hogyan ápolják a betegegeiket. Előbb utóbb elfogynak a betegek - így vagy úgy - , olyan még sosem volt, hogy mindenki örökké beteg lett volna.

Meglátjuk mennyi idő alatt megy le a járvány, aztán élünk tovább (már aki, hehehehe) mint hal a vízben...

Ennyike. Ezt kellett volna csinálni és kész. Már réges régen meglenne a nyájummunitás, sőt már meg is gyászoltuk volna a halottakat. Az élet meg menne tovább _normálisan_. Nem szopatnánk magunkat feleslegesen hülyeségekkel.

 

Lehetséges, hogy több lett volna így a haláleset, de nem is biztos. Ugyanis az intézkedések hatásosságára nincsen bizonyíték, sőt mind az izolációnak, mind a maszknak igazoltan van káros hatása is. A jó hatása tehát csak feltételezett, a káros hatása azonban igazolt.