( Prophet | 2021. 06. 23., sze – 15:24 )

Én ezt a szálat kicsit tovább vinném, vagyis inkább részletezném.

Ha rövid távon gondolkozunk akkor igaz, hogy miután Andrist kisöpörték a fém tálcáról, így már sok költséget nem okoz az államnak, viszont nem csak a költség oldallal kellene számolni. Miután Béláék felgyógyultak, ők szépen visszamennek dolgozni és fizetik tovább az adót, a munkáltatójuk visszakapják a munkaerőt akik így már nekik is termelnek (amiből szintén fizetnek adót). Ergo, hosszútávon a Béláékért megéri kiadni a pénzt, az Andrisok meg csak pocsékba mentek és rontották az ország termelő képességét.

Én azt szoktam tanácsolni az oltásellenes, vírus tagadó ismerőseimnek, hogy üljünk le és játszunk el a gondolattal, hogy mi lenne ha Ő lenne az ország döntéshozója és neki kellene 9+ millió ember (és a gazdaság) túlélésében döntést hoznia. És itt nem is kell szó legyen a jelenlegi vírusról. Legyen szó arról ,hogy van egy betegség amiről meg csak nagyon keveset tudunk, de az biztos hogy sokan kórházba kerülnek, és hosszabb időre kiesnek a termelésből, valamint azt tudjuk hogy nincs annyi kórházi ágy és emberi erőforrás ami el tudna látni egy nagyobb volumenű virusos fertőzést az országban. Ebben az esetben, milyen döntéseket hozna, hogy a következő célokat elérje: 1. A gazdaság termelő képes marad. 2. A kórházaknak lesz elég kapacitása a virussal foglalkozni a jelenlegi terhelés mellett. 3. Az embereknek a lehető legkevésbé kelljen megváltoztatni az életét. 4. Politikailag sikeres maradjon a párt.

Általában itt feladják a vitát, mert legtöbbjük ilyen jellegű kérdésekbe bele sem gondol, hiszen leragad annál, hogy a "maszkban nem jut elég oxigén azzagyamba így meghüjülök", na meg a "szabadságom korlátozása" ami persze szóba sem jöhet...