( leviske | 2021. 06. 23., sze – 10:00 )

Játszunk el kicsit ezzel a gondolattal. Adott Andris, aki nem hajlandó beoltatni magát, mert a YouTube-on összeszedett minden saját véleményét kiegészítő információt, amire alapozva csak kedve híján nem doktorál virológiából. És adott Bélus, aki megkapta mindkét adagját annak az oltásnak, aminek még a hosszútávú hatásairól sem tudunk becsléseken túl semmit, a mutánsok elleni védettség szintjéről nem is beszélve.

- Bélus úgy érzi a maszk börtönében él Andris miatt, így kiharcolja, hogy a Béláknak ne kelljen maszkot hordani. 

- Mindketten megfertőződnek.

- Andris azon kevésbé szerencsések közé tartozik, akik oltás nélkül a kórházban belehalnak a betegségbe. Béla a munkahelyén és munkába menet átadja még 20 másik Bélának a fertőzést, akik közül 6 betegszabadságra kényszerül, 3 pedig bekerül a kórházba több hétre.

Ki okozta a nagyobb költséget a TB számára?

Félreértés ne essék, vannak vakcinák, amiknek az elmulasztásáért én is kirónék valamilyen büntetést. Viszont először olyan vakcinákra van szükség, amik nem csak arra elegendők, hogy a tüneteket enyhítsék. A TB számára jelen pillanatban fontosabb a terjedés korlátozása, amire az eddigi adatok alapján a maszk tűnik a legalkalmasabbnak, míg a jelek szerint az első generációs oltások ennek inkább a kiegészítésére alkalmasak. Sok értelmét nem látnám a kötelezővé tételnek. (Mielőtt felmerülne, nekem bent van két adag Szputnyik-V.)