( ggallo | 2021. 06. 22., k – 09:34 )

Az OpenWRT esetében akkor csak igaz, hogy nem elég erős a hardver. Ahol HW gyorsítás kell a rendes sebességű NAT-hoz, ott egy gyenge rendszer van célirányosan felspécizve. Na persze költséghatékonyságból ez a jó megoldás, de akkor nem OpenWRT kell rá, hanem a gyári szoftver, ami kihasználja (a gondolom semennyire sem szabvány és semennyire sem dokumentált) HW NAT gyorsítást.

Az Asus megoldása árban akkor ott van, ahol az UBNT, csak az UBNT-ben van 10 évnyi szoftveres tapasztalat is mellé. :-D Tény, hogy UBNT-nél még kell egy kontroller (ami lehet UBNT hardveres, vagy PC-n futó szoftver, de akár egy RPi-n is elmehet költséghatékonyan). Azt nem tudom, az Asus megoldása olyan-e mint az Aruba Instant vagy hasonló termékek, hogy nincs külön kontroller, hanem az AP-k szoftverében van benne ez a funkcionalitás.

Nem akarok az Asus ellen vagy az UBNT mellett beszélni, amit írok tisztán szakmai tapasztalat. Én az egyszerű dolgoknál már kerülöm a kísérletezést, a "hátha jó lesz" feltételezést. Mindenol használom azt, ami az adott feladatra már bevált.