( hajbazer | 2021. 06. 20., v – 21:12 )

A Facebook nem egyenlő az USÁ-val. A VK sem Oroszországgal. Tehát elég merész (értsd: csúsztatás) két nagyhatalmat vagy azok titkosszolgálatait egy rendszergazdával egy síkra helyezni.

A magyar rendszergazdát közvetlenül számonkérik a magyar törvények, tehát ha visszaél az adataiddal, akkor itthon indul ellene egy eljárás és ha bizonyítható a visszaélés, akkor megbüntetik. Ugyanerre az USÁ-ban vagy Oroszországban kevesebb az esély, sokkal nyögvenyelősebb, bürokratikusabb folyamat, no meg sok sikert a magyar hatóságoknak Facebook- és VK-szervereket lefoglalni, mint tárgyi bizonyíték.

Egyébként, a Facebook működéséből adódóan felhasználja ellened a megszerzett adatokat. A személyiséged feltérképezéséből származtatott érzelmi manipulációval szolgáltat ki reklámfelületnek és próbál meg rávenni szükségtelen áruk megvásárlására. A news feed-ben megjelenő posztok manipulált összeválogatásával tart információbuborékban, befolyásolja a gondolkodásod az által, hogy milyen tartalmakat szán olvasásra, ez által szintén szükségtelen áruk megvásárlásra és politikai mozgalmak, csoportosulások támogatására igyekszik rávenni.