( hory | 2021. 06. 19., szo – 16:50 )

En melohelyen mar evtizede macos-t vagyok kenytelen hasznalni.

Oke, BSD van alatta.

Azon tul egy BSD-windows zagyvalek. Nem jo. Amit tesztelnek, az mukodik, amit nem, az meg nem. Gyakoriak a bugok olyan feature-okben, amiket a felhasznalok 10-20%-a hasznal.

Egyaltalan nem vagyok elajulva, nem ertem, mit imadnak ezen ennyire az apple fan-ek.

En spec. mar linuxot kertem legutobb, de mivel nincs, akar egy win10+wsl2 -re is szivesebben valtanek lassan, mint megint macbookot.

Igazsag szerint az evek alatt szep lassan egyre gagyibb is lett; en meg 10.5 -nel kaptam macbook pro-t, azota minden kiadassal adnak es elvesznek valamit, es egyre windows-osabb az egesz. A win meg kozben szepen felfejlodott (van az is otthon, jatek + gyerkocnek, szoval tudok hasonlitani), igazabol 10 eve meg megertettem, miert kell a macbook pro, ma mar nem szebb/jobb/stabilabb/megbizhatobb, de meg objektiven nezve sem szignifikansan. :D

Egy jobb linux disztro meg barmikor veri hasznalhatosagban. Az ugye megvan, hogy macos-en a docker egy virtualbox-ban futo linuxon megy? Persze nem latszik, de azert olyan fos meg lassu. De ilyen, es ehhez hasonlo epic hack-kel van tele az egesz macos ecosystem, hogy portolni tudjak a win/linux -os szoftvert ra.