( krix | 2021. 06. 18., p – 16:16 )

Ezt valóban nem tudhatom, ahogy azt sem, hogy miért van a szerverhez ilyen szinten fizikai hozzáférése valakinek.

Azt sem tudom, hogy milyen a kialakított infrastruktúra (gondolom semmien .. csak be van hátra rakva valami gép, ami A szerver).

De azért na.. mindenki leírta hogy követett már el hibákat, de ilyet ? Eszembe nem jutna USB-s külső winyóval közelíteni bármilyen szerverhez csak úgy hogy megformázzam.. Az egy másik kérdés, ha valamit direkt csak úgy lehet kinyerni az adott szerverről, de akkor nyilván egy olyan USB-s winyóval megyek ami már elő van készítve a feladatra...

Adatvesztéssel járó "hibám" szerencsére a pályafutásom alatt még nem történt (kopkoppkopp) saját balfaszságom okán. Olyan már volt, bár gondolom mindenkinek kb. hogy adott esetben "hupsz" nem azt a szervert kellett volna újraindítani, stb.. másik ssh konzolon operálás a config fájlokkal.. csodálkozás hogy miért nem lép érvénybe a beállítás, majd realizálás, hogy ja baszki a másik szerver konfigját állígattam ... ilyenek vannak, de az apró nuansz kb.

Ez itt full adatvesztés,ha jól olvasom lejjebb a kommenteket.. meg feljebb.. meg az OPban. (bár talán nem, mert csak 1 napi meló ment a kukába?)

Tehát ezt ne akarjuk már elkönyvelni egy "apró kis hiba", "mindenki hibázhat" dologként. De lehet én látom túl kritikusan az egészet... Akkor elnézést.

ps.: és igen egyetértek, hogy valahol ez normális :D sajnos .... ahol én megfordultam eddig ott ez a nem normális kategória :)