( trey | 2021. 06. 17., cs – 15:45 )

https://www.origo.hu/itthon/20210616-apati-bence-niedermuller-gyurcsany…

Amikor is szembesülnek azzal, hogy mit is jelent a magyar embereknek a labdarúgás, milyen szenvedélyesen szeretjük, mi magyarok ezt a sportot - meglátják a címeres mezben eksztatikus állapotba került több tízezer szurkolót, a magyar zászlókat és a szelfiket -, szemrebbenés nélkül kiugratnak a vájatból, és olyan gyorsan állnak át, hogy a hír hallatán román küldöttségek tucatjai érkezik hazánkba.

"Nem szégyen tanulni a jobbtól..." Mondogatják ilyenkor derék szomszédaink.

Hirtelen elkezdik ők is szeretni a magyar focit, a válogatottat, és népes sleppükkel testületileg kivonulnak szurkolni.

Meg szotyit köpködni.

Néha még nagy durcásan a himnuszt is sikerül elénekelniük azokban a méregdrága és feleslegesen felépített stadionokban.

Lesz arcfestés is, ami már nem a legsötétebb vészkorszakot idéző magyarkodást fogja jelképezni, hanem egyszerre lesz menő, laza meg haladó szurkolói szokás.

Repkednek az ellenzéki szelfik is, hirtelen büszkék lesznek a válogatottra, meg a "szenvedélyes" szurkolókra.

Rájuk amúgy mi is, mert kedden nem kis higgadtságra volt szüksége néhány kapatosabb állapotban lévő drukkernek, amikor a stadionokat szidó Karácsony Gergely is leült közéjük. 

Nem esett baja, ahogyan Fekete-Győr Andrásnak sem; a román jelöltek iránt zavarba ejtő lelkesedést mutató pártelnök is tiszteletét tette a meccsen.

Pedig nem olyan régen még úgy nyilatkozott, hogy az neki nem elég, hogy azért, mert magyar, szeretnie kell a magyar focit, bármennyire is szar az, de ugyanekkor - 2018-ban - arról is beszélt, hogy képtelen magyar focit nézni.

De ami még pikánsabbá teszi Fekete-Győr jelenlétét, az az, hogy áprilisban még azzal a kommentárral osztotta meg a HVG egyik cikkét - amiben az újság arról írt, hogy egyedül Magyarország vállalta a telt házat -, hogy:

"Ezzel a negyedik hullámot is"

Tehát a helyszínen drukkoló és szelfiző momentumos pártelnök szerint egy telt házas mérkőzés fogja elindítani a negyedik hullámot.

Na most vagy az van, hogy azért jelent meg a meccsen, mert szeretett volna a maga szerény eszközeivel hozzájárulni a járvány negyedik hullámának beindításához, vagy azért, mert tudja, hogy pont az általa és az egész ellenzék által támadott keleti vakcináknak köszönhetően teljesen biztonságosan lehet ma Magyarországon - egész Európában egyedülálló módon - telt házas focimeccseket rendezni.

Ez utóbbi esetben akár egy halkan elrebegett, "bocs, tévedtem, s@ggfej voltam, feleslegesen hergeltem az embereket az Eb ellen" is kijöhetett volna a száján.

Nem jött ki.

De térjünk vissza a szintén a helyszínen szurkoló Karigerihez.

Ő két dolog miatt is érdekes.

Az egyik, hogy főpolgármesteri kampánya egyik legfontosabb eleme a stadionstop hangoztatása volt, ennek megfelelően számtalan Facebook-posztban szidta a Puskás Stadiont, felesleges presztízsberuházásnak nevezte, drágállotta, amihez persze minden joga megvan, de azért az felettébb furcsa, sőt megmagyarázhatatlan, hogy akkor most mit is keresett az általa drágának és feleslegesnek tartott stadionban.

(Én viszonylag ritkán járok olyan étterembe amelyet szívből gyűlölök, drágának tartom az árait, és úgy gondolom, hogy lopott pénzből épült és lopott pénzből főznek.)

A másik pedig, hogy van neki egy roppant okos párttársa - társelnöke -, Szabó Tímea, aki Fekete- Győrhöz és a komplett ellenzéki propagandasajtóhoz hasonlóan szintén felült az "őrült Orbán telt házas meccsekkel fogja berobbantani a negyedik hullámot" feliratú különvonatra.

Phew.