( nagylzs | 2021. 06. 17., cs – 14:43 )

Nos igen, azt is POE-n hajtom meg. A hálózat nem csillag alakú, hanem van benne 2 helyen olyan elágazás, ahol HAP AC2 van betéve, illetve a fő router is egy HAP AC2. Praktikusan ezeken a helyeken switch-ként (Access portokkal PC-k felé) és wifi AP-ként is funkcionálnak. Ezekről a helyekről kellene továbbvezetni a kamerák felé a vezetékeket, de ezt ugye nem lehet az említett okok miatt: a HAP AC2 POE betápja minimum 18V, max 28V. A kamera meg vagy 12V, vagy  48V.

Ez itt a nagy szívás!

1. POE splitterekkel és feladókkal sehogy nem fogom tudni elérni azt, hogy a router is kapjon tápot meg a kamera is, mert pont nincs olyan  közös feszültségszint, ahol mindkettő működni tudna.

2. másrészt meg ha ezekre a helyekre egy rendes CRS112-8P-4S-IN switch-et teszek be, akkor egyből kell belőle három. És ezzel nem csak az a baj, hogy kifizetnék 180k forintot 36 olyan portért, amiből jó esetben használni fogok 8 darabot, hanem az is hogy még PLUSZBAN oda kellene vezetnem 230V-os kábelt és még PLUSZ 57V-os tápot. Ugyebár akkor ezekből is három kellene, és ráadásul pont olyan helyekre, ahol már jelenleg is azért vannak POE-ről táplálva a router-ek, mert nincs még véletlenül se 230V-os konnektor. Ezeknek az összköltsége több lenne mint az NVR meg a kamerák együtt, és akkor még arról nem is beszéltünk hogy miféle security az, ahol nincs szünetmentesen az egész rendszer? Vagy abból is vegyek hármat? És hová teszem???

Most még olyanon agyalok, hogy esetleg hagyok mindent passzív 24V-on amit továbbküldök a kamerák irányába is, a kameránál meg leszedem splitterrel, és egy DC-DC konverterrel konvertálom 12V-ra. Ez még esetleg működhet, de ehhez meg akkor saját dobozt kell építeni minden kamera mellé a konverternek. :-( De mondjuk így legalább maradhatna a helyén az összes jelenlegi router meg switch, nem kellene 230V-os kábeleket se behúzogatni, és egyetlen egy szünetmentessel le lehetne fedni az egészet. De ez meg barkácsolás.