( nagylzs | 2021. 06. 17., cs – 09:57 )

Oké értem, szóval mindenképp vagy POE splitter kell, vagy egy másik POE switch.

> nem lenne egyszerubb egy rendes poe-it (es passzivat is) tudo switch? Pl. CRS112-8P-4S-IN, ez tud mindent (a 57V adaptert kulon kell megvenni hozza), aztan minden eszkoz azt kapja amit ker.

Sajnos nem. Ahogy korábban írtam, nincs központosítva a hálózat. Nincs olyan hely, ahová egyetlen ilyen switch-et be tudnék tenni, és "mindenkinek azt adnám amit kér". Mivel van olyan kábel ami átmegy egy másik szobába, és ott van egy másik switch...

Persze azt is lehetne hogy vennék három darab CRS112-8P-4S-IN switch-et, és mindegyiknél a 8 portból nem használnék csak egyet kettőt. Ráadásul ennek a switch-nek csak DC jack in csatlakozója van (POE-ről ezt nem lehet táplálni), tehát akkor a plusz falra szerelt switch-ek mellé még kellene 220-as kábel és plusz tápegység is. Ez nyilván baromira drága, csúnya és fölösleges is lenne.

Akkor már jobb az, ha minden kamerán POE splitter van. Az se annyira szép, de akkor legalább az egész hálózat lehet 12V (vagy 15), nem kell még külön a falra is szerelnem dolgokat, és nem kell egyszerre 2 féle tápot használnom.