( VincentV | 2021. 06. 16., sze – 23:45 )

Szerkesztve: 2021. 06. 16., sze – 23:55

Tubelesst én megvédeném. Pár hónapja alakítottam át a gépet, Joe's no flats folyadék kellett csak hozzá, és 2db tubless szelep. Sajnos tubeless ready felni és külső is kell, vagy a Dechatlonban van jó áron Joe's átalakítószett, nem-t. ready felnihez/külsőhöz, de nem tudom mennyire működik jól, ha ilyet szeretnél, akkor érdemes pár tesztet elolvasni szerintem.

Ebben a megoldásban nincs belső, ugyanúgy működik gyakorlatilag mint az autógumik, azzal az eltéréssel, hogy folyadék viszont kell bele, de elég szezon elején rátölteni, vagy 6-9 havonta (a szelepen keresztül megoldható). Az ígéret az, hogy 6mm-es lyukig vagy repedésig tömít azonnal, vagy csak annyi nyomásveszteséged lesz, hogy tovább tudsz menni. Magából a folyadékból a legminőségibb 5-8eFt/liter körül mozog (egy traktor kerekű mtb-be 120ml kell kerekenként), szóval szerintem árban kifejezetten baráti, főleg ha t.ready a bringád (újaknál már elég gyakori, szinte alap), felni/külső cserével együtt persze már drága, és erősen meggondolandó .

Én amúgy montizok, éles sziklák, tüskék, minden jön, de 2 hónap defektmentesség nyilván nem egy nagy tapasztalat. Viszont ha utánaolvasol a neten vagy nézel pár YT videót, akkor tisztán látszik hogy mit tud egy ilyen megoldás. Engem megvett kilóra, és nehezen tudom elképzelni hogy ekkora összeesküvés/hazugáskampány legyen körülötte, de majd térjünk erre vissza 1-2 év múlva :)