( jenkara | 2021. 06. 16., sze – 21:44 )

Egy helyen addig sirtak a userek, hogy vadi uj Exchange es MS kornyezett lett telepitve. Ekkor kellett elkezdenem nezegetni ezeket a dolgokat... :-( A telepitest egy profi MS csapat megoldotta, de amikor megutdtak, hogy samba4 az AD-nk akkor azonnal jott, elokerult, hogy MS AD-ba kell atkoltoztetni a usereket. Konkretan felallt a szor a pasi hatan, meg a poloja is megemelkedett. Foleg azert, mert mar volt benne egy schema kiterjesztes... Kesobb megneztem egy-ket Exchange telepitesrol szolo oktatast... Haaat... Lenne egy nyomdafesteket nem turo hasonlatom, hogy belenyul az MS AD torkaba az Exchange telepito, es nem mondom meddig tur le...

Nem. Nemö! Kizart dolognak tartom, hogy az Eschange oszzeparosithato Samba4 AD-vel, vagy OpenLDAP-al. Ugy biztosan nem hogy utana az Exchange manager felulete mukodjon.

Egyebkent igy on-premise teleppitve egy fos. Allandoan van valami nyugje a cuccnak. Ha mar egy messzirol is jol lathato nagy kazal penzt kifizet erte az ember, valahogy tobbet varnek.

Gondolom, majd a nalam jobban ertok megszakertik, de nekem a Kopano teljesen jo alternativanak tunt. Eles rendszerem nincs csak "jatsszottam" vele.

Egyebkent, ha MS akkor sajnos nagyon kemenyen terel a ceg az O365 fele. Roviden es tomoren szivas az on-premise.