( Carter | 2021. 06. 16., sze – 20:25 )

ha törvény van is rá, úgyse fog működni... mindenhol office van, jó esetben 2013, 2017 de sokszor 2007.

Állami oktatási rendszerben tanuló feleségemnek telepítettem a laptopjára a windowst, miközben a linux ezerszer jobban kézreállt mindenben, de az iskola elkezdete küldeni az xlsx és docx formátumokat, amik szétcsúsztak, valamint _szigorúan_ docx-ben kell beadandód leadni. direkt rákérdeztem, nincs odf, nem is tudják mi az, "word formátum". Persze a sablon, amit küldenek libreofficeban úgy szétcsúszik, hogy használhatatlan.

Ez csak egy friss példa, ha visszanéznék egy évtized távlatára, lenne még belőle 100. A legfőbb gond a mentalitással van, "működik ez, minek más" valamint a feldolgozó emberanyag minőségével, számítógépes szaktudásával van. 

20 embernek kiküldtek egy .zip-et (ezek 20-40 év közöttiek, közigazgatási emberek lesznek!) nagy százalékban jött vissza, hogy nem tudják megnyitni, ki kell küldeni külön doc-ban xls-ben jpg-ben csatolgatva. Az elején külön oktatás volt arra nézve, hogy kell levélhez dokumentumot csatolni, nagyrészt freemailben és citromailben, mert ugye...................