( guszti | 2021. 06. 16., sze – 14:41 )

Ezt a legpontosabban azok tudnák megválaszolni, akik huzamosabb ideig MacOS-t is használtak vagy használnak. Azok akik csak képen vagy futólag láttak ilyet. Felületes választ tudnak adni, kb. csak, hogy mennyire hasonlít hozzá alapon. Nehéz öszehasonlítani, mivel a MacOS adott hardverre van optimalizálva, adott szoftver környezettel.
Futólag volt már kezemben Apple tablet (mobil szolgáltatónál soromra várva), lenyűgözött a fluidsága. Azt nem tapasztaltam azóta semmilyen Androidos eszközön. Szintén pár perc erejéig meg nyomkorásztam egy MacBook-ot egyszer a MM-ban. Na olyat se tapasztaltam még eddig semmilyen más eszközön. Ezektől függetlenül nem vettem még Apple eszközt, de nincs kizárva ha kikopnak a jelenlegi cuccaim alólam. Akkor nem biztos, hogy nem Apple user leszek.

Pantheon, Budgie, Deepin mind szép környezetek. Viszont nekem nem ad MacOS érzést. A Deepin 15-nél valamire ráéreztek nagyon, mert ott érezni valami egészen mást, mint az összes többi másik DE-nél. Viszon azt nem nevezném MacOS érzésnek, inkább valami egyedinek.