( Csab | 2021. 06. 16., sze – 12:31 )

A vírus úgy működik, hogy a sejtbe jutva saját magát kezdi replikálni. Nincs is baj vele ha a DNS-ed kicseréli, mert az immunrendszer kiüti.

 

Mi a probléma?

Az mRNS oltás nem úgy viselkedik, mint egy vírus. Előállít néhány tüskefehérjét, de nincs más benne ezen kívül. Egy vírus esetén az összes antitest ugrik és gyilkolnak megállás nélkül. A szervezeted tudja, hogy a sejtet el kell pusztítani. Az mRNS esetén nincs akkora zaj, mint egy vírusnál. Előfordulhat, hogy pár sejt termelgeti még a tüskefehérjét és az immunrendszer nem üti ki, mert nem érzi elég komoly problémának.

 

Azt tudjuk, hogy a tüskefehérje vírus nélkül is képes vérrögöt okozni. Ez előfordulhat ha elkapod a COVID-ot és akkor is és ha beoltanak vele. Nem biztos, hogy jó dolog, ha pár sejt csöpögteti neked a tüskefehérjéket, mert az immunrendszered elnézte és elfelejtette kinyírni őket. Egy vírus ugye szaporodik is és fel fog tűnni, hogy mit csinál a sejtben, nem lesz csöpögtetés. Olyasmit olvastam, hogy voltak tesztek és fél évvel oltás után is találtak még tüskefehérjét, ami nem túl bizalomgerjesztő. Ami ott marad, az folyamatosan mérgez.

 

A kínai ebből a szempontból szerintem jobb, mert azt ha egyszer túléled, utána már nem kell aggódnod.