( Balooo | 2021. 06. 16., sze – 10:32 )

Szerkesztve: 2021. 06. 16., sze – 10:33

ha van kábelezés, és a kamerák 95%-a támogatja a poe  (802.11af) akkor miért  veszed el magadtól a lehetőséget, esetleges távoli újraindításra? venni egy managelhető 8 portos switchet  aminek vagy webes, vagy cli felületen keresztül tudod birizgálni. Ha és amennyiben jól gondolom nem akkorra kell a kamera rendszer, ha otthon vagy, hanem akkor ha nem, ennek fényében jó kis öntökönlövés ha lefagy/megáll a kamera és épp < 300km-re sütteted a hasad, sőt egyes  eszközökben van  lehetőség arra is, h.  watchdog  ping, tehát ha nem éri el az eszközt  akkor szépen csinál egy power cycle-t és megy tovább a buli.

ha már költesz rá akkor  olyat érdemes csinálni ami  távolról is  birizgálható (legalábbis ez az én véleményem) ha nem  akkor használj  passzív poe-t  24V --> 12V konverzió. Vagy lesz felvételed vagy sem.

a 4db kamera esetén  kb  1,5-2 kamerányi összeg egy minőségibb poe switch. no meg azok túlfeszültség védelemmel is el vannak látva, mostanság eléggé viharos  időket élünk, jönnek a semmiből, nekünk a múlt heti viharnál kb 200méterre csapott be a villám, majd minden újraindult egy rövidke áramszünetet követően. Két switch port  elment végleg downba +  egy hálózati kártya mínusz.