( tomtyi | 2021. 06. 15., k – 22:37 )

„ha jól értem”

Rosszul érted.

Az megvan, hogy citokinvihart a fertőzés is okozhat? Ahogy sokaknál okozott is. Csak a vírus még más problémákat is, mert gyakorlatilag nincs olyan szerv, amelyben ne okozhatna gyulladást. Elsőnek mondjuk a legszarabb, amikor a tüdő majdnem teljes felülete begyullad, ami miatt minimálisra csökken a légzőfelület. Emiatt kellett a túlnyomásos lélegeztetés.

Szóval a citokinvihar lehetőségével érvelni a vakcinák ellen faszság. Sőt, ez egy másik Index.hu cikk arról, hogy holland és német kutatók a te állításodnak éppen az ellenkezőjét mutatták ki.

A kutatók szerint a vakcina kétségkívül hatásos az új típusú koronavírus által okozott betegség megelőzésében, de egyelőre keveset tudni a veleszületett és adaptív immunválaszokat befolyásoló széles körű hatásairól. Vizsgálatuk során arra az eredményre jutottak, az oltás csökkentette a szervezet vírusfertőzésekre adott citokinreakcióját.

 

enpassant

Vérrögképződés mennyi embernél is történt? Pár tucatnál? Ráadásul nem is a tisztán mRNS-t alkalmazó Pfizer/Moderna, de még csak nem is a bűnöshöz hasonlóan vektorvírust alkalmazó Szputnyiknál, csak az AstaZenecánál. Ebből máig több, mint 47 millió adagot adtak be. Amikor 25 millión ilyennel beoltottnál tartottak, volt 86 ilyen feltételezhető eset. A Pfizer/Moderna vakcinákkal sokkal többet oltottak be, nincs vérrögképződés, nincs citokinvihar.