( Raynes | 2021. 06. 14., h – 18:10 )

De a bontott az még mindig „új”, csak értékcsökkentett. De amit te vettél, az nem új, hanem használt. Én kb. 4,5–5 éve használok SSD-ket, és az összes gépemen, az összes SSD-met együttvéve, összesen nem írtam rájuk 42 terát, valami 12 tera körül vagyok (hét darab SSD-ről van szó, 5 belső, 2 külső), igaz ebbe az is belejátszik, hogy lightweight linuxos felhasználásom van (bár egy másodlagos gépemen van Win10 is, meg torrentezek is), de cserében HDD-ket sem használok egyik gépemben sem már belsőleg (csak külső meghajtóként, archiválásra). De egy átlag Win7-10-es felhasználónak is kb. 4 éves összeírási mennyisége, ha mindent arra az SSD-re ír, és az OS is arról fut neki. Ez a szint már nem „bontott”, hanem majdnem rojtosra használt kategória. Ne a 600 TBW-hez mérd, hanem a felhasználói átlaghoz.

Summa summárum, nem te voltál hülye, hanem simán át próbáltak cseszni. Nyilván előre nem látod, amit veszel, ezért is van online rendelésnél az elállás. A bontott dobozos az, amit én vettem, pl. HyperX Alloy billentyűzetnél, ami Amazonon volt bontott dobozos, mert valaki megvette, kibontotta, de nem tetszett neki, hogy UK-ben német kiosztás, ezért visszaküldte (nekem nincs gondom a német kiosztással, mert gépírok, és csak az a fontos, hogy ISO kiosztás legyen, az mindegy, hogy mi van a billentyűkre írva). De 0 használat volt rajta, nejlonjában, dobozában, mindenében, mikor kibontottam, még az arcomat is megcsapta az újtermék/műanyagszag, egy szem por vagy karc nem volt rajta, lényegében teljesen új állapot. Na, ez a bontott.

Egyébként még azzal sincs baj, hogy a bolt ez próbálta neked eladni, de nem bontott dobozosként, hanem használtként kellett volna, feltüntetve, hogy 42 tera írás van rajta, de a SMART még hibamentes, és ezért nem bontott dobozos kedvezményt, hanem annál is nagyobbat kellett volna adniuk. Így lett volna tisztességes.