( XMI | 2021. 06. 14., h – 10:56 )

Akkor kezdjük :)

Ez alapvetően igaz, de nagyon ritka esetben elvileg mégis megtörténhet. Lásd: Reverz transzkriptáz

Bizonyára te is tudod, ha már belinkelted, hogy normál testi sejtjeinkben nincs reverz transzkriptáz enzim. Kétféleképpen kerülhet oda: vagy egy retrovírus hozza magával, a másik eset a rákos sejtek telomeráz enzimje (ami ráadaásul speciális, csak a kromoszómavégi teloméreket szintetizálja, hogy a sejtet örök életűvé tegye). A SARS-CoV2 nem retrovírus, neki nincs ilyen enzimje. Az eddig dokumentált oltóanyagok egyikének sem szerepel az összetevői között reverz transzkriptáz.

Amiről beszélsz az akkor fordulhat elő - nagyon kis valószínűséggel -, ha egy egyébként retrovírussal is megfertőzött sejtre fertőz rá a covid, vagy találkozik az oltóanyaggal.

De ez még mindig nem jelenti azt, hogy beépülne a kromoszómáinkba. Egyrészt az RNS-ből létrejött DNS átirat alapesetben a sejtplazmában van, valahogy be kell jutnia a sejtmagba, amire testi sejtjeinknek alapól nincs mechanizmusa (alapesetben a mozgás fordított írányú), ehhez vagy egy rendkívül ritka véletlen vagy egy kifejezetten erre a célra való enzim kell.

Ha bent van a sejtmagban, akkor még mindig nem épült be a kromoszómába. Ahhoz a kromoszómákban egy szakadás kell, amit a javító enzimek megpróbálnak helyreállítani, és ekkor véletlenül be kell ékelődjön oda a vírusból származó DNS darab. Ez rendkívül kis valószínűségű esemény. Vagy megintcsak kell egy kifejezetten erre a célra való enzim, mint pl CRISPR-Cas9 páros. Mondanom sem kell, ez se testi sejtjeinkben, se a SARS-Cov2-ben, se az oltóanyagok összetevőlistáján nem szerepel.

És ha mindez valahogy mégis megtörtént akkor még mindig ott az a "kis" probléma, hogy a bevitt (akár vírus, akár mRNS oltóanyag által) tüskefehérje gént a sejt szintetizálni fogja, és néhány mintadarabot kirak a sejtmembránra. A citotoxikus T-sejtek meglátják, hogy oda nem illő fehérje van a sejt felszínén és - lévén hogy nem tudják hogy ez oltás volt-e vagy igazi fertőzés zajlik - elpusztítják a kérdéses fehérjét mutató saját testi sejtünket, még mielőtt amúgy is elpusztulna és pártízezer új vírusrészecske kiszabadulna belőle.

Vagyis hiába "sikerülhet" a génmanipuláció - önmagában is nagyon kis valószínűségű események szorzataként kapott, elképesztően kis valószínűséggel - a végén az immunrendszer egyszerűen elpusztítja a sejtet.

Half life of mRNA - Elvileg ez is így van, de bizonyos tudósok ezt sem tartják bizonyítottnak, sőt!

Ha mégsem annyi az mRNS felezési ideje - goto citotoxikus T-sejtek.

A légúti fertőzések száma nyáron ellaposodik. Semmi sem bizonyítja, hogy az oltások miatt csökkenne Németországban, sőt, pl. Ukrajnában a 0,5%-os teljes átoltottság mellett is megszűnt a járvány. Ennek inkább pont az ellenkezője látszik az adatokból, vagyis ahol elkezdtek tömegesen oltani, ott megnőtt a fertőzés és a halálozás.

Nagy Britanniában pont nem ez történt, pedig megjelent az indiai (delta) variáns, és lenyomta az összes többit. Eközben pont az találták, hogy a fertőzések száma és halálozások száma közötti kapcsolat lényegében megszűnt. Arról is elfeledkezel, hogy ahol nagy az átoltottság ott többnyire "nyitás" is van, vagyos csökkennek az egyéb óvintézkedések.

vaccinated people around you will protect you too, but if there is another wave, possibly due to a more transmissible version - Ennek sincs semmilyen tudományos alapja. Azok, akik átestek a fertőzésen, azok jóval hatásosabb és jóval hosszabb védelmet szereztek. Tehát, aki nem oltatott és átesett, az jóval jobban meg fogja védeni a környezetét, mint az oltottak.

1. Indiai variáns says Hi!

2. Szerológiai (antitestszint) vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a fertőzésen átesés + 1 oltás adja eddig a legerősebb védelmet. Egy angol tanulmány a vírusfertőzésen átesés által adott védelmet 86%-osra mérte, ez még az első és második hullám között volt, az akkori variánssal. Ennél azért vannak jobb hatékonyságú oltóanyagok.

3. Azért remélem véggiggondoltad, hogy mi a probléma azzal felvetéssel, hogy mindenki essen át a fertőzésen, hogy megvédje a környezetét a... őőő mitől is?!