( enpassant | 2021. 06. 13., v – 20:01 )

Kiváncsi lennék milyen egyéb példákat tudnál még hozni.

Lássunk pár példát!

Vaccines have saved the lives of literally tens of millions of people.

Ez egy általános vélekedés, ami nem igazán lett soha igazolva, vagy megerősítve. A fertőzési halálozási adatok és az oltások kezdésének időpontja alapján lehet igaz is meg nem is. Az olyan fertőzések, amikre nem készült mai napig védőoltás, azok inkább ellenpéldák. Lásd a grafikonokat itt: https://nebancs.hu/grafikonok.html

Mint írtam, hogy ha ez igaz is, akkor sincs kapcsolat az engedélyezett oltások elfogadása és a kísérleti oltások elutasítása között. Tehát vagy eleve nem is igaz ez vagy csúsztatás.

mRNA doesn't change your genetic sequence in any way

Ez alapvetően igaz, de nagyon ritka esetben elvileg mégis megtörténhet. Lásd: Reverz transzkriptáz
Szóval ezt elfogadhatjuk igaznak, de mérget (oltást ;-) nem vennék rá.

The half-life of mRNA is a few hours.

Elvileg ez is így van, de bizonyos tudósok ezt sem tartják bizonyítottnak, sőt!

It's spreading a lot less these days, largely because people around you have started getting the vaccine.

A légúti fertőzések száma nyáron ellaposodik. Semmi sem bizonyítja, hogy az oltások miatt csökkenne Németországban, sőt, pl. Ukrajnában a 0,5%-os teljes átoltottság mellett is megszűnt a járvány. Ennek inkább pont az ellenkezője látszik az adatokból, vagyis ahol elkezdtek tömegesen oltani, ott megnőtt a fertőzés és a halálozás.

Yes, all those vaccinated people around you will protect you too, but if there is another wave, possibly due to a more transmissible version - you and your family will be at _much_ higher risk than those vaccinated people because of your ignorance and mis-information.

Ennek sincs semmilyen tudományos alapja. Azok, akik átestek a fertőzésen, azok jóval hatásosabb és jóval hosszabb védelmet szereztek. Tehát, aki nem oltatott és átesett, az jóval jobban meg fogja védeni a környezetét, mint az oltottak. Egyedül a súlyosan veszélyeztetetteknek lehet előnyös az oltás, az emberek nagy részének, főleg a fiataloknak meg kifejezetten káros, az ismert mellékhatások és halálozások tükrében.