( angelo | 2021. 06. 13., v – 15:37 )

Még egy gondolat a SW supportról. Felmerülhet bennetek hogy ja persze, kínai a SW. (A HW mindig kínai, szóval az nem érdekes. :-)

Az eddigi tapasztalatunk az hogy az FS.com-nak egész jó a SW támogatása, a dokumentáció nagyon gyenge, de ha a konkrét hibát megírod nekik, kivizsgálják, külön support szerződés és díj nélkül, és kb 1 hét alatt megvan a debug, és plusz 1 hét múlva kapsz bugfixet, egy olyan SW release-t ami majd további 2-3 hét múlva jelenik meg a gyártó weboldalán.

Konkrétan mi mint RackForest kb 1-1.5 éve kezdtük el tesztelni az eszközeiket, és kb 1 éve használjuk is. A kezdeti időszkban talán 2 SW release is jött ki miattunk. :-) Illetve folyamatban van 1-2 SW feature is amit a mi kedvünkért fognak a SW-be rakni.

Hasonló SW bugfix-el kapcsolatban Cisco-s tapasztalatom van, ott az ASR920 platformon volt egy elég csúnya ASIC programozási hiba, de sokkal lassabb volt a debug és a bugfix SW release is.

Illetve a kedvencem szintén egy nagy cégtől kb 1.5 évnyi levelezés és reklamálás (valamint kb 250MFt elköltése) után: "This is a side effect of a known limitation." Megoldás: "We will update the documentation about this limitation".

De ez mind teljesen mindegy amikor egy SW hibát kb azonnal kellene megoldani, erre nincs idő akármennyire jó supporod van akárkitől. Csak a workaround-ok jöhetnek szóba.

Visszakanyarodva az eredeti kérdésre, igen az FS.com-os IP Infusion-ban érzésre több a SW hiba mint más nagyobb brand gyártóknál, de a nagyobb cégeknél is estem már pofára ilyen esetekben. (És ahogyan írtam van hogy közlik, hogy nem is javítják a hibát.) A tanulság hogy mindent alaposan le kell tesztelni mielőtt élesbe menne, de sajnos a terheléssel és skálázhatósággal kapcsolatos dolgokat nem igazán lehet letesztelni előre.

Üdv:

Angelo

Update: A félreértések elkerülése végett, az FS.com kb olyan matricagyár mint a HP. :-) Nem minden FS.com switchen van IP Infusion, és nem mindegyik Centec ASIC-es. Itt konkrétan az S8050 és S5850 eszközökről van szó, ezekben ugyanaz a bináris sw image fut. Ezeknek a gyártója és SW fejlesztője a Centec Networks.