( _Franko_ | 2021. 06. 13., v – 13:43 )

Lehetne akár az is, de ez most szimpla matematika. Ha az átlagnál kevesebb villanyáramot fogyasztok és 82% (59%+11%+8%+4%) valamilyen módon bekapcsolva tartja a telefonját egész éjszaka, akkor bőven lesz köztük olyan, akinél kevesebbet fogyasztok, a mobiltelefonjuktól függetlenül.

A szimpla matematika az, hogy a 200 wattos izzóddal 6 másodperc alatt elhasználod azt az energiát, amit szerinted azok pazarolnak, akik nem kapcsolják ki a telefonjukat éjjelre. Minden más egy csúszós lejtő nevű érvelési hiba a részedről és persze a szokásos relativizálás.

Nem bullshit, a legolcsóbb termékeket például kőkeményen érinti a tervezett elavulás, amit te magad is elismersz azzal, hogy drágább, jobb minőségű termékeket vásárolsz, amik sokáig bírják és általában több garancia is van rájuk.

Nem a tervezett elavulás miatt olcsó, hanem azért, mert abból az árból azt lehet kihozni... az adott árból ugyanis kihozzák a legjobbat, amit csak a jelen technika képes. A 10 ezer forintos termékek piacán ugyanúgy verseny van, mint a 100 ezer forintos termékek piacán, csak más ligában játszanak. Az a fogyasztói hozzáállás okozza a félreértést, hogy az egy év garanciás 10 ezer forintos terméktől ugyanazt az élettartamot, kényelmet és teljesítményt várja el, mint az egy év garanciás 100 ezer forintos terméktől.

A nap 16 órájában számíthatnak rám.

Na, vannak emberek, akik úgy élnek, hogy a család, a gyerekek és a barátok a nap 24 órájában számíthatnak rájuk. Always online menedzserek? Nem. Egyszerű emberek, akik törődnek másokkal.

Azt csak felesleges pazarlásnak mondtam, nem always online menedzsermódnak.

Aham, tehát a the 200 wattos izzód 6 másodperce az nem pazarlás? Mások 8 órája pazarlás? Ugyanannyi energiáról beszélünk ugyanis. Nálad a pazarlás egy ideológiai hátterű valami, ami nem számszerűsíthető, mert mindig találsz valami kifogást, hogy a te pazarlásod miért indokolható.

Csak te szeretnéd rámolvasni ezt a szalmabábot, hogy könnyebben megtámadhasd a véleményem.

Te váltogatsz a pazarlás és a always online menedzsermód között, éppen milyen kedved van, illetve mivel tudsz jobban terelni.