( hajbazer | 2021. 06. 13., v – 13:26 )

És miből gondolod, hogy azok nem fogyasztanak nálad is kevesebbet, akik nem kapcsolják ki a telefonjukat? Szimpla előítélet? 

Lehetne akár az is, de ez most szimpla matematika. Ha az átlagnál kevesebb villanyáramot fogyasztok és 82% (59%+11%+8%+4%) valamilyen módon bekapcsolva tartja a telefonját egész éjszaka, akkor bőven lesz köztük olyan, akinél kevesebbet fogyasztok, a mobiltelefonjuktól függetlenül.

Lehet, hogy tudok vigyázni a dolgaimra és nem a legolcsóbbat veszem meg?

Lehet.

Tudod, ez a tervezett elavulás és költségoptimalizáció egy bullshit, amikor az ember megveszi a piacon a legolcsóbbat és elvárja, hogy annyit bírjon, mint egy minimum középkategóriás.

Nem bullshit, a legolcsóbb termékeket például kőkeményen érinti a tervezett elavulás, amit te magad is elismersz azzal, hogy drágább, jobb minőségű termékeket vásárolsz, amik sokáig bírják és általában több garancia is van rájuk. Mindeközben meg úton-útfélen ellene vagy annak, hogy hosszú élettartamú termékeket gyártson az ipar. Elég csak az általad is belinkelt izzós témában megtekinteni a válaszaid. Mai napra az álszentséget is kimaxoltad.

Ez lehet, hogy neked meglepő, de az emberek többsége ilyen.

A nap 16 órájában számíthatnak rám. Ez az időm kétharmada. A maradék 8 órában is számíthatnak rám, ha fontos nekik annyira a dolog, hogy eljöjjenek hozzám és felcsengessenek az álmomból. Ne próbáld már meg könyörgöm ezt úgy beállítani, mintha senki az ég világon nem számíthatna rám és én se másokra. Undorító, ahogy manipulálsz.

Mondja ezt az, aki szerint "egészségtelen always-online menedzsermódban élted az életed", ha airplane módba kapcsolod a telefont és nem kapcsolgatod ki-be. :D

Azt csak felesleges pazarlásnak mondtam, nem always online menedzsermódnak. Always online menedzsermódnak azt az 59%-os többséget mondtam, aki minden funkciót (beleértve az addiktív appokat is) bekapcsolva tart éjszaka. Nem csak flame-elni jársz ide, hanem csúsztatásokkal vitát "nyerni" is.

És mi van, ha más erre úgy gondolja, hogy a telefon pont erre szolgál?

Az "csak telefon" módban bekapcsolva tartja a telefonját. Aki még mindig csak 11% és még mindig nem őróluk van szó, ha azt mondom, hogy always-online menedzsermódban élik az életüket. Csak te szeretnéd rámolvasni ezt a szalmabábot, hogy könnyebben megtámadhasd a véleményem.