( _Franko_ | 2021. 06. 13., v – 12:38 )

Egészen odáig nem pazarlás, ameddig kevesebbet fogyasztok összességében, mint az átlag. Márpedig kevesebbet fogyasztok.

És miből gondolod, hogy azok nem fogyasztanak nálad is kevesebbet, akik nem kapcsolják ki a telefonjukat? Szimpla előítélet?

Igen, mert amit te bemondásra mondasz azt kötelező tényként elfogadnom, miközben amit én mondog azt önhatalmúlag laggard™ balfaszságnak™ titulálod.

Akár utána is nézhetnél.

Ennyit a szerencsédről, meg arról, hogy minél régebbi egy készülék, annál kevésbé érinti a költségoptimalizáció™. Vajon egy mai Note 20 is ilyen jól fog szuperálni 9 év múlva?

Hogyne, a Nexus 5X is megvan, az 6 éves. Lehet, hogy csak tudok vigyázni a cuccaimra? Az előző laptopom 10 éves, a szüleim használják napi szinten. A jelenlegi laptopom 5 éves lesz, még mindig használom. Az autóm 15 éves, az előző 22 éves és még mindig járja az utakat az utánam következő tulajdonos alatt... a szerszámgépeim nagy része 5 évesnél idősebb és házat újítok fel... Lehet, hogy tudok vigyázni a dolgaimra és nem a legolcsóbbat veszem meg? Tudod, ez a tervezett elavulás és költségoptimalizáció egy bullshit, amikor az ember megveszi a piacon a legolcsóbbat és elvárja, hogy annyit bírjon, mint egy minimum középkategóriás.

A közelben lakó barátod is gyerek volt?

Nem, de a felsorolásomban ott volt a gyerek is, idézném: "nincs családod, gyereked, barátod, aki éjjel hívna adott esetben". Másrészt ez a dolog kölcsönös, tudják, hogy számíthatnak rám és én is tudom, hogy számíthatok rájuk. Ez lehet, hogy neked meglepő, de az emberek többsége ilyen.

Megint tanúbizonyságot tettél arról, hogy csak feketén-fehéren vagy képes gondolkodni, két végletben.

Mondja ezt az, aki szerint "egészségtelen always-online menedzsermódban élted az életed", ha airplane módba kapcsolod a telefont és nem kapcsolgatod ki-be. :D

Úgy gondolom, hogy a csengőt nem kéne kikötnöm, mivel ha valaki megteszi azt, hogy eljön hozzám, és éjjel becsönget, akkor ott biztos vagyok benne, hogy olyan probléma van, amihez konkrétan én kellek és nem tudja egyedül, vagy másvalaki segítségével megoldani.

És mi van, ha más erre úgy gondolja, hogy a telefon pont erre szolgál?