( hajbazer | 2021. 06. 13., v – 11:59 )

Tudod, a 200 wattos izzód az energiapazarlás, amivel 6 másodperc alatt égetsz el szó szerint annyi energiát, amennyin most épp rugózol.

Egészen odáig nem pazarlás, ameddig kevesebbet fogyasztok összességében, mint az átlag. Márpedig kevesebbet fogyasztok.

Nem anekdota, hanem tény.

Igen, mert amit te bemondásra mondasz azt kötelező tényként elfogadnom, miközben amit én mondog azt önhatalmúlag laggard™ balfaszságnak™ titulálod.

ennyit a tervezett elavulásról...

Ennyit a szerencsédről, meg arról, hogy minél régebbi egy készülék, annál kevésbé érinti a költségoptimalizáció™. Vajon egy mai Note 20 is ilyen jól fog szuperálni 9 év múlva?

Ha egyébként nem jár semmi hátránnyal - csak a rögeszmés világodban, akkor mégis miért?

Nálad nem jár, de az, hogy te mit méricskéltél otthon, nem alkalmazható minden egyes okostelefonra, sem a 60+ okostelefonját éjjel airplane-módban tartó okostelefonjára. Ha mégis, kéretik bizonyítani. Legalább egy Phoronix grafikonos mérés vagy valami.

Igen, a gyerek az egy felnőtt ember... :D

A közelben lakó barátod is gyerek volt? Nem tudtam, hogy gyerekekkel barátkozol. Szörnyű lehet, ha a felnőttek nem értenek meg. Lehet, hogy nem kéne annyit elitkedned?

Ó, baszki, hát a csöngőt is ki kellene kötnöd alvás előtt, nem? Különben "egészségtelen always-online menedzsermódban élted az életed", nem? Vagy csak szimplán laggard vagy ismét és magadat tartod etalonnak valami furcsa ok miatt, amihez képest mindenki ismét hülye.

Megint tanúbizonyságot tettél arról, hogy csak feketén-fehéren vagy képes gondolkodni, két végletben. Gyakorlatilag ugyanaz az érvelés, mint amikor egy 10 éves számítógépet már az őskorba sorolsz. Próbálj meg a kettő között árnyalatokat is látni, bár tudom nehéz a fősodratú szemellenződ mögül.

Úgy gondolom, hogy a csengőt nem kéne kikötnöm, mivel ha valaki megteszi azt, hogy eljön hozzám, és éjjel becsönget, akkor ott biztos vagyok benne, hogy olyan probléma van, amihez konkrétan én kellek és nem tudja egyedül, vagy másvalaki segítségével megoldani. A kizárom magam otthonról című probléma az minden csak nem ez a kategória.