( _Franko_ | 2021. 06. 13., v – 11:24 )

Nem mondtam, hogy sokat fogyaszt, ahogy azt sem, hogy sokat lehet vele spórolni. Azt mondtam, hogy energiapazarlás.

Tudod, a 200 wattos izzód az energiapazarlás, amivel 6 másodperc alatt égetsz el szó szerint annyi energiát, amennyin most épp rugózol.

Aminek eddig csak anekdotikus érveléssel "bizonyítottad" az ellenkezőjét.

Nem anekdota, hanem tény.

Hozzátenném, hogy semmi értelme nincs egy alapvetően elavulásra tervezett okostelefont bevásárolni, ha csak telefonként használod.

Hozzáteheted, viszont én meg akartam mérni, hogy mit tud. Meg is mértem, hogy mit tud. Amúgy megvan még, fejlesztéshez használom, még ugyanúgy működik, mint új korában, pedig már 9 éves, ennyit a tervezett elavulásról...

Oké, jöhetnek a konkrét mérések erről, mert eddig csak egy 0-24 csüngésre-lógásra ösztönző marketinganyag hasábjai.

Nagy szerencsétlenségedre ezt is megmértem már, 5 százalékos töltöttséggel 24 órát bírt a telefon, mielőtt teljesen kikapcsolt, viszont csak 8 teljes ki és bekapcsolást telepített alkalmazások nélkül és 4 (!!!) ki és bekapcsolást  a szokásos alkalmazásokkal együtt, szóval ez azt jelenti, hogy egy átlagos ki és egy bekapcsolás energiaigénye 4-6 órányi idle energiaigény, amit amúgy Android fejlesztőként teljesen meg tudok érteni, mert rendkívül energiaigényes folyamat a boot. Teljesen értelmetlen kikapcsolni teljesen, mert alig spórolsz.

De igen, akar. Máskülönben megvárná, amíg bebootol a készüléke. Vagy nem venne bloated szoftverrel okostelefont, ami sokáig bootol.

Ha egyébként nem jár semmi hátránnyal - csak a rögeszmés világodban, akkor mégis miért?

A saját példádat elfogadom, elhiszem, hogy nálad így működik. Azonban ez nem vonatkozik univerzálisan az okostelefonokra, amíg be nem bizonyítod.

Hát pedig ez univerzálisan vonatkozik az okostelefonokra, nézd meg a készenléti idejét a specifikációban, minimum 3-4 hét szokott lenni. A Note 2 esetén a Samsung gyári specifikáció szerint a stand-by idő "Up to 980 h (2G) / Up to 890 h (3G)", ami 37-40 napot jelent és vélhetően gyári állapotban, telepített alkalmazások nélkül és új akkuval ezt hozta volna, két év intenzív használat után nálam már csak 21 napot bírt készenlétben és 23 napot airplane módban.

Felnőtt ember meg tudja oldani a problémáit saját maga.

Igen, a gyerek az egy felnőtt ember... :D

Ha valakinek nagyon kellettem, az eljött hozzám és becsöngetett éjszaka. Volt ilyen is.

Ó, baszki, hát a csöngőt is ki kellene kötnöd alvás előtt, nem? Különben "egészségtelen always-online menedzsermódban élted az életed", nem? Vagy csak szimplán laggard vagy ismét és magadat tartod etalonnak valami furcsa ok miatt, amihez képest mindenki ismét hülye.